ULUSOY, 24 DAF çekici aldı

ULUSOY, 24 DAF çekici aldı

TIRSAN, yılın son günlerinde atağa kalktı. Art arda yapılan teslimatlara Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding filosuna katılan 24 DAF Çekici ile 12 TIRSAN...

TIRSAN, yılın son günlerinde atağa kalktı. Art arda yapılan teslimatlara Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding filosuna katılan 24 DAF Çekici ile 12 TIRSAN dorse de eklendi.

Teslimat törenine Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alican Ulusoy, CEO'su Celal Doluel, TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, TIRSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Tezcan ile DAF Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ron Bonsen katıldı.

COMWEX Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda düzenlenen teslimat töreninde konuşan TIRSAN Genel Müdürü Ömer Faruk Tezcan, fuarda iki yeni ürünü daha tanıtacaklarını ifade etti. Tezcan, DAF ve TIRSAN’ın önümüzdeki günlerde yoğun bir kampanya dönemi yaşayacağını belirterek Konya, İzmir ve Ankara’da birer bayi açacaklarını bildirdi.

Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel ise, “Herkesin yatırım planlarını ertelediği veya küçülmeye gittiği bir dönemde biz 2009 yılında lojistik sektöründeki iş hacmimizi yüzde 25 büyüttük. Filomuzu yüzde 20, istihdam oranımızı da yüzde 35 dolaylarında artırdık” dedi.

“Ulusoy’un taklitlerinden sakının”

 

Ulusoy Holding’in bölünmesinden sonra Ulusoy’daki tüm lojistik hakları, marka ve logo kullanımının Alican Ulusoy ve onun başındaki Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding’e ait olduğunu dile getiren Doluel, “Taklitlerimizden sakınınız. Çünkü, bir ülkede bir bayrak olur, diğerleri taklittir” diye konuştu.

Filolarını yüzde 20 artırdıklarını söyleyen Doluel, “Aslında böyle bir hedefimiz yoktu. Ancak, müşteri istekleri doğrultusunda bu kararı almak zorunda kaldık. İstihdamı da yüzde 35 oranında artırdık” açıklamasını yaptı.

Sözlerine TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu’nun dostluğu ve ağabeyliği ile çözüm ortaklığı için teşekkür ederek devam eden Celal Doluel, DAF’ı tercih etme nedenlerini de, piyasa koşulları içindeki en uygun çözümün yanı sıra, alım aşamasından öte satış sonrasında da sunacağına inanmak olarak ifade etti.

“Ron Bonsen kulağıma fısıldadı bugün yine araç alabiliriz”

Teslimat töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayanUlusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel, iç lojistikte durumun çok kötü olduğunun altını çizerek, “Kargo sektörü ardı ardına darbeler yiyor. Bu da çok normal. Çünkü, bu fiyatlar ve maliyetlerle bu işi Y A P A M A Z S I N I Z. Ben konjonktürü uygun görmüyorum. Fakat proje varsa, inanırsak yatırım da yaparız. Bugün yine araç alabilirim. Çünkü Ron Bonsen kulağıma bir şey söyledi. Önümüzdeki günlerde bakacağız” diye konuştu.

“Kodak, ihale bile yapmadan yine bizle çalışıyor”

Ulusoy Ziegler’de Kodak’ın önemli bir müşteri olduğunu belirten Doluel, iş yapma şekillerinden doğan güven duygusunun getirisini de şu sözlerle açıkladı: “Önümüzdeki yıl için fiyat teklifi bile almadan, bir teşekkür mektubu yollayarak bizimle çalışmaya karar verdiler. 3 lira 5 lira kırdın aldın, bizim tarzımız değil.”

 

“Araç sayılarını sefer sayılarıyla karşılaştırın!”

Toplamda 356 araçlarının bulunduğunu söyleyen Celal Doluel, araç sayısının büyüklüğü açıklamayacağını da şu örnekle ifade etti: “Araç sayımız 356 değil, 2356 olsa da bir şey değişmez. Ulaştırma Bakanlığı yayınlıyor, araç sayıları ile sefer sayılarını karşılaştırın! Kim, kaç aracıyla kaç sefer yapıyor bir bakın. Ben 100 arabayla kaç sefer yapıyorum, bir başkası 1000 arabayla kaç sefer yapıyor bir karşılaştırın!”

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.