Uluslararası Taşımacılık Nedir?

Uluslararası Taşımacılık Nedir?

Uluslararası nakliye ile farklı ülkelere ürün göndermek ve dışarıdan ürün almak mümkün olur. Uluslararası taşımacılıkta karayolu, deniz yolu, demir yolu ve havayolu kullanılarak taşımacılık işlemi gerçekleştirilir.

Uluslararası taşımacılık nedir sorusu; çeşitli vasıtalar aracılığı ile bir ülkeden başka bir ülkeye ürün taşınmasıdır şeklinde cevaplanabilir. Uluslararası nakliye ile farklı ülkelere ürün göndermek ve dışarıdan ürün almak mümkün olur. Uluslararası taşımacılıkta karayolu, deniz yolu, demir yolu ve havayolu kullanılarak taşımacılık işlemi gerçekleştirilir. Uluslararası lojistik ile uluslararası nakliye birbirini tamamlayan ögeler olmakla birlikte birbirinden ayrılan görev ve sorumlulukları vardır.

Uluslararası lojistik; tedarik zinciri, depo hizmetleri, dağıtım, sigorta hizmetleri ve nakliye hizmetlerinin tamamını kapsamaktadır. Bütün bu işlemler karşılıklı sözleşmeler ve müşterilerle iletişim kurularak sağlanır. Farklı ulaşım araçları kullanılarak yapılan lojistik hizmetleri ile insanların gereksinimlerini karşılayacak birçok ürün taşınır. Uluslararası taşımacılık ile ülkeler arasında ithalat ve ihracat yapılarak uluslararası ticaretin sürmesi sağlanır. Farklı ülkelere yapılan taşıma işlemleri öncesinde; taşımanın yapılacağı ülkenin uzaklığı, taşınacak eşyanın türü, ağırlığı ve taşımanın kara, hava, deniz ya da demir yolu seçeneklerinden hangisi ile yapılacağı taşıma fiyatlarını etkileyen sebeplerdir.

Uluslararası Nakliye Konusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uluslararası nakliye işlemi; uluslararası taşımacılık firmaları tarafından uluslararası taşıma kurallarına uygun olarak yapılması gereken bir hizmettir. Taşıma sözleşmeleri taşımanın kara, deniz, hava veya demiryolu ile taşınması halinde değişiklik gösterir. Nakliyat yapılmadan önce nakliyatı yapacak firma ile sözleşme yapılması gerekir. Bu sözleşmede taşınacak ürünün bilgisi, taşıma biçimi alıcı ve gönderi bilgileri yer alır. Sözleşmelerde ayrıca taşınacak ürünün hacmi, taşıma ücreti ve taşıma ücretinin nasıl ödeneceği açıkça belirtilmelidir. Taşınacak ürünün ulaştırılma tarihi yapılan sözleşmede yer almalıdır. Yapılan sözleşme ile taşıma işleminin prosedüre uygun olarak gerçekleşeceği garanti altına alınmış olur. Farklı ülkeler arasında nakliyesi yapılan ürünler yasalar ve kanunlar aracılı ile sigortalanmaktadır. Taraflar arasında yapılan sözleşme ve sigortalar ile alıcı ve gönderici hakları korunur. Uluslararası nakliyat firması ürünün güvenilir ve istenilen süre içinde ulaştırılmasını sağlar. Teslimat sonrasında gerekli kontroller yapılarak taşınan ürünün sorunsuz bir şekilde ulaşıp ulaşmadığı bilgisi müşterilere verilir.

Uluslararası Taşımacılık Firmaları Arasında Seçim Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Uluslararası taşımacılık yapan firmanın, Uluslararası taşımacılık mevzuatı gereği bazı belgelere sahip olması gereklidir. Taşıma yapan firmanın bu belgelere sahip olması gerekir. Uluslararası nakliyat taşınacak ürünün taşıma ve dağıtım süreci boyunca hasar görmesini engelleyecek şekilde paketlenmesi ile başlar. Taşınan ürünün niteliğine göre farklı paketlenme zorunluluğu ya da soğuk zincir uygulaması ile taşınması gerekip gerekmediği gibi faktörler göz önünde bulundurularak ürünün paketlenmesi gerçekleştirilir. Nakliyatı gerçekleştiren firma tüm bu uygulamaları yapabilecek yetkinliğe sahip olmalıdır. Taşınan ürünün yüklenmesi, taşınması ve ürünün teslim edilmesi aşamaları nakliye işleminin tamamını oluşturur. Tüm bu süreçlerin profesyonel bir şekilde yürütülmesi uluslararası nakliyat şirketinin tecrübesi ve uzmanlığına bağlıdır.

Uluslararası taşımacılık, taşıma yapılacak ülkelerin ticaret hukukunu bilen uzman kişiler gerektirir. Uluslararası ticaret hukuku konusunda eğitimli ve taşıma konusunda tecrübeli kişilerle çalışan nakliye firmalarını tercih etmeniz ürünün kanunlara uygun şekilde taşınarak sorunsuzca teslim edilmesinde etkilidir. Taşıma yapan firma yetkililerinin birbiri ile iletişimi taşımanın gerçekleştiği farklı noktalarda sorunsuz ilerlendiğini belirlemesi açısından önemlidir. Bu durum bir sonraki varış noktasında önceden yapılan plana göre işleyişin devam ettirilmesini sağlar. Taşıma firmalarının uluslararası taşımacılık hizmetinde asansörlü nakliyat hizmeti bulunup bulunmadığını da kontrol etmeniz gereklidir. Teslimat ve dağıtım süreçlerinin herhangi bir sorun çıkmadan tamamlanması uluslararası taşıma şirketlerinin en temel amaçlarından biridir. SerTrans, 200’e yakın ülkede ithalat ve ihracat taşımacılığı alanında sunduğu çözümlerle dünyanın pek çok noktasına güvenle ulaşmanızı sağlar.

uluslararasi-tasimacilik-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.