Ulaştırma Bakanı Arslan istedi! Milli Baz İstasyonu Geliyor

Ulaştırma Bakanı Arslan istedi! Milli Baz İstasyonu Geliyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, iletişimde yerli üretim konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, 5G'ye ilk geçen ülkelerden olmak için yerli ve milli üretim oranının artırılması gerektiğini söyledi.

Yerli ve milli üretim kampanyasına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan her fırsatta dikkat çekmeye devam ediyor. Bakan Arslan yerli arama motoru konusunda yaptığı açıklamalarla gündemdeki yerini korurken bu defa da 5G süreci ile alakalı önemli tespitlerde bulundu. Bakan Arslan, 5G’ye geçiş sürecinde yerli ve milli üretim oranının artırılması gerektiğine dikkat çekti. 5G ve Ötesi Teknolojileri Konferansı’nda söz alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, iletişim ve teknoloji konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, üretimde yerli ve milli oranın artırılması gerektiğini ifade etti. Konuşmasında operatörleri de uyaran Bakan Arslan, yerli ve milli üretim konusundaki yükümlülüklerini yerine getirmelerini istedi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Bakan Arslan, 5G süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Arslan, “Biz, 5G’yi konuşurken, yerli ve milli oranını artırmayı konuşurken, eğer 4.5G’de bunu gerçekleştirmezsek o zaman birileri, dönüp bize sorar, ‘arkadaş hangi hedefi ortaya koyuyoruz, hangi hedeften bahsediyorsun, önce elindekini yap.’ O yüzden 4.5G ile ilgili yerlilik oranı konusunda her ne yapmamız gerekiyorsa yapın. Bu hızla devam edersek yerlilik payını tutturmamız mümkün değil” dedi.
ŞİRKETLER ARTIK YERLİ BAZ İSTASYONU KULLANACAK

Bakan Arslan tarafında yapılan açıklamalar sonrasında ilk sevindirici haber konferans esnasında geldi. Aselsan’ın ilk yerli baz istasyonu antenini ürettiği açıklandı. Konferansta yapılan açıklamaya göre, Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ilk yerli baz istasyonu anteni kullanmak için anlaşma imzaladı. Yerli ve milli üretim konusunda açıklamaları ile dikkat çeken Arslan, milli arama motoru konusunda da çözüm ortaklarına kapılarının açık olduğunu ifade etti.

bebco-kariyer-001.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.