Ulaşım, kalkınmanın motorudur

Ulaşım, kalkınmanın motorudur

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü törenlerine katılmak üzere memleketi Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,...

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıl dönümü törenlerine katılmak üzere memleketi Erzincan'a gelen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bir dizi açılışa katıldı.

 

Oto Taşıma, Lojistik, Uluslararası Taşıma, Akaryakıt Taşıma, Forwarding, Depoculuk gibi lojistik sektörlerde faaliyet gösteren Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ tarafından Erzincan'a yapılacak olan 5 yıldızlı otel açılışına katılan Yıldırım, Erzincan'a 5 yıldızlı Hilton Oteli'nin hayırlı olmasını diledi. Erzincan'ın büyüdüğünü, kalkındığını ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle dedi:

 

"Erzincan geleceğine emin adımlarla ilerliyor. 5 yıldızlı otelleriyle, Ergan Dağı turizm tesisleriyle, modern hava alanıyla, bölünmüş yollarıyla, üniversitesiyle, bilişim merkeziyle, sanayisiyle, ticaretiyle her şeyden önemlisi 24 ayar Erzincanlısıyla, insanıyla geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Bir çift sözümüzle buraya otel yapmaya karar veren Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Bey'e teşekkür ediyorum. Kendisini de Erzincan'ın fahri hemşehrisi ilan ediyorum.

 

Erzincan'ın kalkınması demek Türkiye' nin kalkınması demek. Erzincan insanının yüzünün gülmesi demek Türkiye'nin yüzünün gülmesi demek. Başbakanımız yatırımları Doğuya yapın dedi. Antalya'nın otelcilerine gidin Doğu'ya yatırım yapın dedi. Ama otelciler, kırk dereden su getirdiler. Biz lojistikçilere, ulaşımcılara bunu bir sefer söyledik, hemen buraya temeli attılar. Ulaşım sektörünün farkı budur. Ulaşım sektörü dinamizm sektörüdür. Ulaşım sektörü Türkiye'nin kalkınmasının motorudur, lokomotifidir."

 

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven de Erzincan'a yakışır bir otel yapmayı planladıklarını ifade ederek, "Erzincan için düşüncelerimiz vardı. Çok yatırımlar yapıyoruz ama bu kadar heyecanlandığım bir yatırımı ilk defa burada yapıyoruz. Ulaştırma Bakanımızın talimatları ve müsteşarımızın destekleriyle, valimiz ve belediye başkanımızın önderliğinde bu oteli sene sonuna kadar yetiştireceğiz." dedi.

 

Daha sonra bir konuşma yapan Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır ise bu yatırımın; Erzincan'da gelişme ile ilgili kapıların ve Erzincan'ın önünün açık olduğunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

 

Vali Abdülkadir Demir ise "Ulaştırma bakanımızın talimatıyla başlayan bu yatırımlarda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

Bakan Yıldırım'ın konuşmasının ardından Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ tarafından Erzincan'a yaptırılacak olan 5 yıldızlı otelin temeli atıldı.

 

Düzenlenen temel atma törenine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Abdülkadir Demir, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Talat Aydın, Devlet Hava Meydanları İşletmeleri Genel Müdürü Orhan Birdal, TEDAŞ Genel Müdürü Haşim Keklik, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven ve davetliler katıldı.

 

Reysaş Taşımacılık ve Lojistik AŞ tarafından yaptırılacak otel toplam 6 bin 400 metrekare alan üzerine, 3 bin metrekare inşaat alanı ve otel alanı olarak 7 bin 195 metrekare olacak. Temeli atılan otelde, 4 kat üzerine toplam 120 oda, restoran, spa, fittness salonu, kapalı yüzme havuzu, 500 kişilik balo salonu ve toplantı salonu bulunacak.

 

LOJİPORT 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum