Ukrayna'daki OSB Türk yatırımcıları bekliyor

Ukrayna'daki OSB Türk yatırımcıları bekliyor

11 fabrika ve 1 adet iş merkezinden oluşacak OSB'nin arsaları yatırımcılara ücretsiz olarak dağıtılacak.İlk aşamada lojistik depolama ve paketleme tesisi, otomotiv Servis istasyon ekipmanları ile ilgili tesislerin arsa tahsisleri yapılacak.

Ukrayna’nın Mariupol kentinde inşa edilmesi planlanan Organize Sanayi Bölgesinin yer tahsisi için Mariupol idari yöneticileriyle 20 Ağustos’ta imza töreni düzenlenecek.

Kırım Haber Ajansına (QHA) bilgi veren TURKSİD (Türkiye Ukrayna Romanya Kırım Sanayici ve İş İnsanları Derneği) Ukrayna Başkan vekili ve EkoAvrasya Ukrayna Başkanı iş adamı İsmail Hacıoğlu“2001’de başladı OSB sevdamız. 2016’da Memorandum imzalamıştım Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko ile, Bakanlık onayından geçtik şimdi de ilk etap arsalarımızı ücretsiz olarak yatırımcılarımıza teslim edeceğiz. 11 fabrika ve 1 adet iş merkezinden oluşacak projede ilk aşamada Aasansör, tekstil, otomatik kapı sistemleri, lojistik depolama ve paketleme tesisi, otomotiv Servis istasyon ekipmanları ve inşaat montaj malzemeleri imalatı ile ilgili tesislerin arsa tahsisleri yapılacaktır.” dedi.

Hacıoğlu, OSB’de bulunan 11 fabrikanın 10 tanesinin Türk firmaları olduğunu açıkladı. İş adamı, projeyle ilgili daha önce yaptığı açıklamasında Mariupol kentinin mevcut yerel yönetimin projeyi aktif olarak tanıttığını ve geliştirilmesine katkıda bulunduğunu da belirtmişti.

Ukrayna’da Türk şirketlerinin ağırlıkta olacağı sanayi parkı inşa edilecek!

TURKSİD Ukrayna Başkanı İsmet Yüksel, TURKSİD Ukrayna olarak projeye destek verdiklerini ifade etti. Yüksel geçen ay Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere‘yi ziyaret etmiş, Büyükelçiliğin, resmi adresinden yapılan açıklamada, “TURKSİD’in Ukrayna temsilcisi İsmet Yüksel’e ziyareti için teşekkür ediyoruz. Ukrayna’da organize sanayi bölgeleri kurulması dahil üzerinde çalıştığı projelerde TURKSİD’i destekliyor, başarılarının devamını diliyoruz.” denilmişti.

https://qha.com.tr/

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.