UETDS ile yolcu, kargo ve eşya taşımacılığı kayıt altına giriyor

UETDS ile yolcu, kargo ve eşya taşımacılığı kayıt altına giriyor

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, karayolu taşımacılığında yeni bir dönemin kapısını aralayacak UETDS yani Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’nin detaylarını paylaştı.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan açıkladı. Karayollarında yeni bir dönem başlıyor. Güvenlik açığı oluşmasını engellemek amacıyla bundan böyle yolcu, kargo ve eşya taşımacılığı kayıt altına alınacak. Ulusal Güvenlik Mali Takip Yatırım Programları dahil olmak üzere birçok veri anlık olarak yeni sistemde toplanacak. Bakanlık şu anda projenin prototip çalışmasını yapıyor.

Bakan Arslan Ulaştırma Elektronik ve Takip Denetim Sistemi’nin (UETDS) hakkında şu bilgileri paylaştı:

“Başta İçişleri Bakanlığımızla paylaşmak üzere gerek ulusal güvenlik, gerek mali takip ve gerekse yatırım programları dahil olmak üzere birçok verinin anlık olarak toplanması, yararlanılmasını sağlayacak çok önemli bir proje üzerinde çalışıyoruz. UETDS dediğimiz Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi’yle ilgili yasal zeminin hazırlanmasıyla ilgili çalışmalara başladık. Gerek sektör, gerekse paydaşların görüşleri alınmak üzere ilk prototip çalışmaları da gerçekleştiriyoruz. Bu sistem ile ilk defa yolcu, kargo ve eşyanın takibine yönelik mevzuat düzenlemesinide yapmış olacağız. Yine ilk defa gerçek zamanlı ve doğru olarak sektörel verilere ulaşım, ulusal güvenlik açısından bunların paylaşımı veri analizine bağlı olarak yol yapımı ve taşıma taşıma modu seçimi gibi gelecek planları da imkan dahilinde sağlamış olacağız.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum