Ücretleri düşük bulan TIR şoförleri kontak kapattı

Ücretleri düşük bulan TIR şoförleri kontak kapattı

Mardin'de uluslararası taşımacılık yapan TIR ve kamyon şoförleri, ton fiyatının 20 dolardan 13 dolara düşmesini protesto ederek kontak kapattı.

Mardin Organize Sanayi'nde uluslararası yük taşımacılığı yapan TIR ve kamyon şoförleri, ton başına aldıkları 20 doların, firma ve nakliyeciler tarafından 13 dolara düşürüldüğünü öne sürerek eylem yaptı.

Organize içerisinde bulunan Gümrük Müdürlüğü önünde araçlarıyla bir araya gelen onlarca TIR şoförü, bir süre kontak kapattı. Bir sonuç alamayan TIR şoförleri, daha sonra dağıldı.

“Bir hafta içinde ton başına 7 dolar düşürüldü”

TIR şoförü Hamdullah Ortaç, dertlerinin ton başına aldıkları fiyatların sürekli düşmesi olduğunu ifade etti. Çalışmak zorunda olduklarını kaydeden Ortaç, “Çalışmazsak çocuklarımız perişan olacak. Bizleri başka yollara sevk ediyorlar. Başka yollar dediğimiz kaçakçılıktır. Bu da hiçbirimizin hesabına gelmiyor. Araçlarımızın yüzde 80’ni şu an gümrüklü, hepimiz mahkemelik olmuşuz. İkinci bir tekrarında hepimiz hapse gireceğiz. Çocuklarımız perişan olacak. Bundan bir hafta önce 20 dolar yazan kira bugün 13 dolar yazıyor. Bir hafta içinde ne oldu da ton başına 7 dolar düştü. Kiralarımızın düzgün bir seviyeye gelmesini istiyoruz.”

“Bedavaya çalışıyoruz”

Semih Yıldırım ise mağdur olduklarını ton başına verilen ücretlerin yükselmesi gerekirken düştüğünü ifade ederek, fiyatların düzeltilmesini istedi.

Ahmet Demir de fiyatların düşmesinden dolayı bedavaya çalıştıklarını söyledi.

“Birlik olursak kıymetimiz de fiyatlar da artar”

Şoförler olarak birlik olmadıkları için fiyatların düştüğünü kaydeden Edip Irmak, “Şoför arkadaşlarımız gümrükten çıkmadan daha Irak’ta iken fabrikayı arayıp yükün hazırlanmasını istiyor. Hal böyle olunca kiralarımızı tabi ki düşürecekler. Eğer bizler evimizde oturursak ve birlik olursak kıymetimiz de artar, fiyatlar da… Yani fabrika sahiplerinin bir suçu yok, bir suç varsa o da biz şoförlerindir.” dedi. 

(M. Salih Keskin – İLKHA)

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.