Uber otobüs sistemleri çalıştırmak istiyor

Uber otobüs sistemleri çalıştırmak istiyor

Uber CEO’su Dara Khosrowshahi, yedi ay önce dizginleri ele geçirmesinden bu yana şirket hakkındaki vizyonuyla ilgili bugüne kadarki en geniş yorumlarının bir kısmını verdi.

Khosrowshahi, Amazon‘un bugün üçüncü taraf tüccarları için bir pazar olduğu gibi şirketin sonunda diğer ulaşım sağlayıcıları için bir pazar haline gelebileceğini belirtti. Ayrıca şirketin gıda dağıtımından kamyonlara kadar olan çeşitli işletmelerin çeşitliliğini vurguladı.

Uber CEO’su otobüs sistemleri çalıştırmak istediğini belirtti

Financial Times’a göre, Khosrowshahi “Bir şehir için otobüs sistemlerini çalıştırmak istiyorum.” dedi. “Bir Uber alıp metro istasyonuna girip … çıkıp Uber‘ın sizi beklete bilmenizi istiyorum.” sözlerini ekledi.

Şirket geçtiğimiz günlerde bisiklet kiralama ve araç paylaşım hizmeti başlattı

Bazı açılardan, bu eski haberler. Şirket, bir otobüs sistemi veya en azından bir mikro-transit servis gibi daha fazla gözükmesini sağlamak için, geçen yıl UberPool araba kullanma hizmetini değiştiriyor. New York’taki UberPool kullanıcıları, normalde transit geziler için ayrılmış olan vergi öncesi dolarları sürüş bedelini ödemek için kullanabilirler. Ve birkaç yıl önce Seattle’da açılan U-Hop, bir otobüs gibi sabit pikap ve bırakma noktalarının etrafında tasarlandı.

Diğer şehirlerde şirket toplu taşımayı desteklemek için devlet sübvansiyonları almakta. New Jersey Zirvesi’nde Uber, yerel tren istasyonuna gidip gelen banliyölere son derece ucuz sürüş imkanı sağlamak için doğrudan para kazanıyor. Florida Altamonte Springs gibi diğer kasabalar bir adım daha ileri gitti. Toplu taşıma araçlarını sübvansiyonlu Uber sürmekle tamamen değiştirdi.

Şirket ayrıca geçtiğimiz günlerde bisiklet paylaşımına başladı. Bisiklet paylaşım programı olan Jump ile San Francisco’da yeni bir ortaklık gerçekleştirdiğini duyurmuştu. Khosrowshahi, toplu taşımacılığın bir sonraki sınır olabileceğini düşündürüyor gibi görünüyor.

Web Takibi

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.