U.N Ro-Ro: Saras ile hiçbir husumetimiz yok

U.N Ro-Ro: Saras ile hiçbir husumetimiz yok

U.N Ro-Ro, Saras Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras’ın ‘Bizi gemilerine bindirmediler’ iddiasını bir basın bildirisiyle yanıtladı. U.N Ro-Ro...

U.N Ro-Ro, Saras Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Aras’ın ‘Bizi gemilerine bindirmediler’ iddiasını bir basın bildirisiyle yanıtladı.

U.N Ro-Ro şirketi tarafından sitemize gönderilen basın açıklaması aynen şöyle:

“Uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteren bazı şirketler tarafından ve özellikle  SARAS Firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Turgay Aras’ın son zamanlarda Şirketimizin ticari itibarını zedeleyecek şekilde yaptığı basın beyanatları karşısında müşterilerimize ve sektöre aşağıdaki açıklamaları yapma gerekliliği doğmuştur. Navlun fiyatlarımız ve gemilerdeki rezervasyon sistemimiz hakkında verilen bilgiler ve yapılan iddialar gerçekleri yansıtmadığından, kamuoyunu ve sektörümüzü doğru bilgilendirmek adına bir açıklama yapma gereği duymaktayız.

Şirketimiz gemilerini, “önce gelen yeri kapar mantığı” ile işletmemektedir. Günümüzde devlet kurumlarında, hastanelerde bile personel kapasitesinin doğru olarak kullanılması amacı ile rezervasyon sistemi benimsenmiştir. 2011 yılından beri, işletmekte olduğumuz tüm hatlarımızda, gerek müşterilerimizin gerekse gemi kapasitelerinin en verimli şekilde kullanılması amacı ile intermodal taşımacılık ve proje taşımacılığı kapsamında yapılan taşımalar için müşterilerilerine ayırmış olduğu kontenjanlar ve internet üzerinden rezervasyon sistemi uygulanmaktadır. Söz konusu sistem Şirketimiz ile sürekli taşıma yapan ve gerekli alt yapısı yeterli olan tüm müşterilerimizce memnuniyetle karşılanmıştır.  Yine gemilerimizde belli bir kapasite rezervasyon sisteminden faydalanamayan müşteriler için ayrılmış olup, bu müşterilerimize de gemi kapasitesi doğrultusunda hizmet verilmektedir.

Sn. Turgay Aras Şirketimizi eleştirmiş olması sebebiyle SARAS firması taşımalarına U.N Ro-Ro’nun haksız ve kasıtlı olarak zorluk çıkardığını ve araçlarının gemilerine alınmadığını iddia etmektedir. SARAS firmasının söz konusu iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki, firmanın şirketimiz aleyhine yaptığı ilk açıklama tarihi olan 27.12.2012 tarihinden günümüze kadar toplam 131 adet aracı işlettiğimiz tüm hatlarda gemilerimizde taşınmıştır. SARAS firması Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Turgay Aras’ın gerçekleri yansıtmayan ve şirketimizin ticari itibarını zedeleyici basın beyanatlarına karşı tazminat ve diğer hukuki girişimleri başlattığımızı ayrıca kamuoyunun bilgisine sunarız.

Diğer taraftan, SARAS firmasının U.N Ro-Ro’da yaptığı taşımalardan dolayı çok yüksek tutarda ticari borcu bulunmaktadır. SARAS firmasının mali durumundaki bozulma ve taşımalarındaki %40 azalma olduğunu firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Turgay Aras tarafından Türkiye gazetesine 14 Ağustos 2012 tarihinde verdiği basın beyanatında da kendisi tarafından ifade edilmiştir. O zamanki bu basın beyanatında işlerindeki bozulmadan Suriye’de olan karışıklıkları ve yabancı plakalı nakliye şirketlerini sorumlu tutmaktadır. Şimdi ise bir takım sebepler ile U.N Ro-Ro’yu hedef göstermeyi Sn. Turgay Aras’ın tercih ettiği takip ettiğimiz basın açıklamalarından anlaşılmaktadır.  Firmanın mali durum ve taşımalarındaki azalma diğer büyük alacaklıları gibi bizi de kaygılandırmaktadır.

Sn. Turgay Aras’ın şirketinin durumu ile ilgili müşterileri ve diğer büyük alacaklıları ile ilişkilerini nasıl yönettiği U.N Ro-Ro’nun iştigal konusu değildir.  Firmanın işlerinin artması ve içinde bulunduğu mali zorluklardan bir an önce çıkmasını en büyük alacaklarından biri olarak öncelikle Şirketimiz arzu etmektedir. Dolayısıyla SARAS’ı zora sokacak faaliyetlerde U.N Ro-Ro’nun bulunduğunu iddia etmek kendi içinde mantıki çelişki taşımaktadır.

Bu sebeple söz konusu basın açıklamalarında da iddia edildiği gibi SARAS firması ile bir husumet içinde olunmadığını, tedbirli bir tacir gibi davranma yönetim ilkesi doğrultusunda,  karşılıksız çıkan çekleri ile artan ticari riskinin yönetilmesi amacı ile firmaya kredi kartı, vadeli müşteri çeki, karşılıklı/bloke çek veya nakit karşılığında U.N Ro-Ro’nun hizmet vermeye devam edeceğini sektörümüze duyururuz.

U.N. Ro-Ro bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karayolu taşımacılarımıza yüksek kaliteli ve rekabetçi fiyatlarla hizmet sunmaya devam edecektir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

U.N. Ro-Ro İşletmeleri A.Ş.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.