U.N Ro-Ro, artık Esas Holding-Actera'nın

U.N Ro-Ro, artık Esas Holding-Actera'nın

U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş, yeniden Türk sahipli bir firma oldu. 2008 yılında ABD’li fon şirketi KKR’ye 910 milyon Euro’ya satılan şirket, uzun süredir...

U.N Ro-Ro, artık Esas Holding-Actera'nın

U.N Ro-Ro İşletmeleri A.Ş, yeniden Türk sahipli bir firma oldu. 2008 yılında ABD’li fon şirketi KKR’ye 910 milyon Euro’ya satılan şirket, uzun süredir yapılan görüşmeler sonucunda Ali Sabancı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yaptığı Esas Holding ile Actera Group'un oluşturduğu konsorsiyuma geçti.

Havacılıkta yarattığı PEGASUS AIRLINES markasıyla ezber bozan işlere imza atan Ali Sabancı, "bundan böyle deniz taşımacılığında da varım" dedi. Sabancı, denize gireceğinin işaretlerini art arda katıldığı denizcilik toplantılarıyla vermişti. Ali Sabancı'nın partneri Actera Group da,  1.6 milyar ABD$’ını aşan sermaye bazı ile Türkiye’deki yatırımlara odaklanmış en büyük özel sermaye fonu yönetim şirketi. Firma, otomotiv sektörüne yakın olanların bilebileceği Standart Profil'in de sahibi.

Ulaştığımız kaynaklar, sözleşmenin imzalandığını ancak, fiyatın da açıklanacağı resmi toplantı için tarafların mutabakatının beklendiğini söyledi. Actera ve Esas Holding tarafından yapılan açıklamada ise anlaşmanın 1 Ağustos'ta yapıldığı ifade edildi.

UND BAŞKANI ÇETİN NUHOĞLU:  ALİ SABANCI DOĞRU BİR İSİM

U.N Ro-Ro, artık Esas Holding-Actera'nınSatış sözleşmesinin imzalanacağını duyduğumuz andan itibaren ulaştığımız Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, özellikle Sabancı Ailesi gibi köklü bir grubun Türkiye'nin milli filosunun yeni sahibi olmasından duyduğu memnuniyetin altını çizdi. Nuhoğlu, şöyle konuştu: "Actera Group da, Esas Holding de, ülkemizin saygın kuruluşlarıdır. Türkiye'yi Avrupa'ya taşıyan bir hattın böyle ehil isimlerin elinde olması bizi memnun etmiştir. İki kuruluşun, tecrübelerini kullanarak nakliyecinin önünü açacak hamleler yapacağına inanıyorum. UND olarak, bizim misyon ve hedefimizde ise hiçbir değişiklik yok. Uluslararası taşımacılara kolaylık sağlayacak çalışmaların içindeyiz ve olmaya devam edeceğiz."

SATIR BAŞLARIYLA U.N RO-RO

  • 1994 yılında uluslararası nakliye firmaları tarafından kuruldu.
  • Aralık 2007’den bu yana uluslararası bir yatırım fon şirketi olan Kohlberg Kravis & Roberts (KKR) yönetimi altında.
  • 2008 yılından bu yana 5 gemi yatırımı gerçekleştirildi.
  • 6 yıllık süreçte sadece gemi için 260 milyon Euro yatırım gerçekleştirildi.
  • 322 bin araç kapasiteli 12 modern Ro-Ro gemisine sahip.
  • 4 Ro-Ro hattı ile 100 bin gidiş, 100 bin geliş olmak üzere yılda 200 bin aracın Ro-Ro ile taşınmasını sağlıyor.
  • İstanbul Pendik ve Tekirdağ limanları ve Mersin’den, İtalya’daki Trieste Limanına, Pendik’den Fransa’daki Toulon limanına düzenli ro-ro seferleri gerçekleştiriyor.
  • 2013 yılında, 1994 yılından beri kullandığı İtalya'nın Trieste Limanı'ndaki Samer Seaport Terminali'nin yüzde 60'nı satın aldı.
  • Trieste terminaline önümüzdeki 3 yıl içinde 10 ila 15 milyon Euro arasında yatırım yapılması planlanıyor.

U.N Ro-Ro, artık Esas Holding-Actera'nınSelçuk ONUR / LOJİPORT - ÖZEL

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum