Tuzla'da büyük yangın lojistik deposu kül oldu

Tuzla'da büyük yangın lojistik deposu kül oldu

Türkiye'nin  büyük soğuk ve donuk ürün taşımacılığını yapan PolarXP markasının Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 bin metrekare üzerine kurulu...

Türkiye'nin  büyük soğuk ve donuk ürün taşımacılığını yapan PolarXP markasının Tuzla Organize Sanayi Bölgesi'nde 15 bin metrekare üzerine kurulu depolarında dün yangın çıktı. Depoların kül olmasına neden olan yangında 2'si itfaiye eri 5 kişi yaralandı. Türkiye'ninen büyük 173'üncü firması Netlog Lojistik Grubu'nun markası olan Polar Ekspres(PolarXP)'in Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde yer alan depolarında dün saat 19.00 sıralarında yangın başladı. Soğuk hava deposunun elektrik kapısında elektrik tesisatında çıktığı sanılan yangın kısa sürede 15 bin metre alana kurulu depoların dış kaplamasını tutuşturdu.

'SÖNDÜRME KULELERİ'

Zaman zaman patlamaların da meydana geldiği yangına müdahale eden işçiler başarılı olamayınca İstanbul'un onlarca noktasından yardım istendi. 70 araç ve 220 personelle müdahale edilen yangın sırasında İtfaiye aracından kumanda edilen söndürme kuleleri de yangın merdivenleriyle deponun iç kısımlarına sürekli köpük sıktı. 3 katlı deponun birinci katında çıkan yangın, yaklaşık bir saat içinde kontrol altına alınırken, içeride mahsur kalan Recep Doğan, Muhammed Sarıkaya, Hüseyin Çolak ekipler tarafından kurtarıldı. Dumandan etkilenen Doğan ile Sarıkaya ve iki 2 itfaiye eri tedavi altına alındı.

'ARKADAŞIM MAHSUR'

Depo çalışanı Fırat Ümit sürücü arkadaşının depoda mahsur kaldığını belirterek "Arkadaşımız telefonda 'içerdeyim, çıkamıyorum, nefes alamıyorum' dedi. Sonra telefonu kapandı. Deponun dış duvarında strafor yalıtımı var. Bu straforlar yangını büyüttü"dedi. 2009'da 18 milyon euro yatırımla hayata geçirilen PolarXP markasının, çikolatadan süt ürünlerine, balık, et gibi dondurulmuş birçok soğuk ve donuk ürünün taşımacılığını, muhafazasını ve depolama işlemini yaptığı bildirildi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.