TÜVTÜRK uyardı: O araçlar muayeneden geçemeyecek

TÜVTÜRK uyardı: O araçlar muayeneden geçemeyecek

Araç muayene kusur tablosu yenilendi. TÜVTÜRK, araçlarını muayene ettirecek vatandaşları uyardı! Uyarıda hangi araçların muayeneden geçemeyeceği konusunda da bazı bilgiler yer aldı.

Araç muayene kusur tablosu yenilendi. TÜVTÜRK, araçlarını muayene ettirecek vatandaşları uyardı! Uyarıda hangi araçların muayeneden geçemeyeceği konusunda da bazı bilgiler yer aldı.

Araç muayene standartları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yeniden düzenlendi. Bu kapsamda hizmet vermekte olan TÜVTÜRK araç sahiplerine önemli uyarılarda bulundu. Araç muayenesinde kusur tablosunun yenilendiğini duyuran TÜVTÜRK, plakalara ve hasarlı camlara vurgu yaptı.

Araç Kusur Tablosunda Değişiklik!

Araç muayene standartları yol güvenliğinin artırılmasına ve kazaların önüne geçilmesi adına yeniden düzenlendi. Bu düzenleme geçen 10 yılın araç muayene istatistikleri göz önüne alınarak yapıldı. Buna göre TÜVTÜRK’ün araç kusur tablosunda bazı değişikliklere gidilerek, yapılan düzenleme yayımlandı. Söz konusu düzenlemeyi ise Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptı.

Camlara ve Plakalara Dikkat!

3 Temmuz 2017 tarihinde yürürlüğe giren “Yeni Kusur Tablosu” ardından TÜVTÜRK, araç sahiplerini kusur olarak belirlenen konularda ikaz etti. Söz konusu hizmetin akıcı şekilde devam etmesi ve araçların sağlıklı bir muayeneden geçmesi için araçlardaki hasarlı camlara ve plakalara dikkat çeken TÜVTÜRK, plakaların belirlenen standartlarda olması gerektiğine vurgu yaptı. Plakalarda elektronik denetleme sistemlerince okunamayan faktörlerin olmaması gerektiğini belirtti.

Bunların yanı sıra sürücünün görüş alanı dahilindeki camda hasar bulunmaması gerektiğini ifade eden TÜVTÜRK, bu noktalara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Bu kusurların araçlarda saptanması halindeyse araçların muayeneden geçemeyeceğinin altını çizdi.

TÜVTÜRK yaptığı bilgilendirmede, araç plaka basımında yetkinin Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu olduğu yer alırken; plakalara izinsiz olarak yapılan işlemlerin kusur olarak değerlendirildiği, cam hasarı incelemesinin yalnızca ön camlar için yapıldığı ve araçların hangi durumlarda muayeneden geçemeyeceği gibi bilgilerde ayrıntılı olarak paylaşıldı.  

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.