TÜRSAB, otobüs yangınlarını masaya yatırdı

TÜRSAB, otobüs yangınlarını masaya yatırdı

TÜRSAB Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanlığının düzenlediği toplantıda, seyahat otobüslerinde yaşanan yangınlar ve alınması gereken tedbirler konuşuldu.

TÜRSAB Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanlığı özellikle eski araçlarda kullanılan kablolama sisteminin yetersizliği, gerekli bakımların yapılmaması, 10 numara yağ kullanımı nedeniyle son dönemde yaşanan araç yangınlarına karşı önlem almak için de toplantı düzenledi.

Toplantıda sadece eski model otobüslerin değil, yeni nesil motorlu araçlarda da standardın dışında koltuk arkası TV, elektrik prizi, internet ekipmanları gibi harici cihazların oluşturduğu tehlike de gündeme getirildi.

Araç yangınlarıyla ilgili toplantıdan TÜRSAB olarak turizm taşımacılığı yapacak araçlara koltuk arkası kablosuz eğlence sistemlerinin uygulanması, elektrik prizleri yerine USB takılmasının talep edilmesi kararı alındı.

TÜRSAB Karayolu Ulaştırma Taşımacılık ve Araç Kiralama İhtisas Başkanı Taşkın Arık “Seyahat acentalarının kullandığı turizm araçlarında can kaybına neden olabilecek yangın gibi olayların yaşanmaması için bu toplantıyı düzenledik. Bundan sonra otobüslerde aküye enerji yükü getirerek tehlike arz eden cihazlar yerine kablosuz eğlence araçlarına geçmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.