Türkmenistan kara hava ve demiryolu nakliye çalışmaları

Türkmenistan kara hava ve demiryolu nakliye çalışmaları

İki ülke arasında sürdürülmekte olan ticarette gerek ihracat gerekse ithalat kapsamında bulunan ürün taşımacılığı genel itibarı ile karayolu üzerinden sağlanmakta olup kısmen hava ve demiryolu nakliyesi üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir.

Orta Asya kıtasında yer alıp aynı zamanda Türki Cumhuriyetler arasında bulunan Türkmenistan ile Geçmiş dönemlerden günümüze kadar uzanan işbirliğimiz yaklaşık 2 yıl öne dünya genelinde meydana gelen virüs salgınından kaynaklı olarak kısmi olarak sekteye uğramış olsa da ticaretin devamlılığı esasına bağlı kalınmak için kısa süre içerisinde alternatif ticaret yolları belirlenerek kısa süre içerisinde eski düzenine geçiş sağlanmıştır.

İki ülke arasında sürdürülmekte olan ticarette gerek ihracat gerekse ithalat kapsamında bulunan ürün taşımacılığı genel itibarı ile karayolu üzerinden sağlanmakta olup kısmen hava ve demiryolu nakliyesi üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Ülkemizde faaliyetler de bulunan Türkmenistan nakliye firmaları ile koordineli olarak işbirliği içerisinde bulunan lojistik şirketlerimizin birlikte hareket etmeleri neticesinde nakliye firmalarına gelen tüm taleplerin karşılanabildiği sorunsuz lojistik destek hizmetleri sunulmaktadır.

Türkiye’den Türkmenistan’a yapılan ağırlıklı yük taşıma yöntemi komple tır taşımacılığı şeklindedir. Ülkemizin tüm şehirlerinden Türkmenistan’ın başta başkent Aşgabat olmak üzere Mary ve Türkmenbaşı gibi önemli şehirlerine teslimatlar yapmak üzere yüklenen komple tır içerikli yükler adresten adrese taşıma sistemi çerçevesinde devam etmektedir. Türkmenistan ülkesine komple tır nakliyesinde taşınmasına izin verilen tonaj limiti 24 ton ile sınırlı olduğundan yük cinsine bakılmaksızın taşınan tüm yük gruplarının tonajının belirlenen limiti geçmemesi gerekmektedir.

Türkiye ile Türkmenistan arasında devam eden taşımacılık çalışmalarında komple tır nakliyesinden sonra en fazla talep gören sistem ise parsiyel ve kargo yük taşımacılığıdır. Türkmenistan nakliye çalışmaları bünyesinde yapılmakta olan parsiyel nakliye hizmetleri yüne Türkiye ve Türkmenistan kökenli lojistik şirketlerince gerçekleştirilmektedir. Parsiyel ve kargo kapsamında bulunan ürünlerin nakliyesi ve gümrük çıkışları İstanbul ilimizden yapılmaktadır. Ülkemizin tüm şehirlerinde hazır bulunan bir parsiyel yük grubun öncelikle iç nakliye yapılmak kaydı ile İstanbul’da bulunan parsiyel depolarına aktarılması gerekir.

İstanbul lojistik depolarına getirilen ürünler depolarda taşıma araçlarına aktarıldıktan sonra yine İstanbul Erenköy veya Muratbey gümrüklerinden ihracat veya transit çıkış işlemlerini yapılmasına müteakip yola çıkarılmaktadır. Parsiyel nakliyede izlenen yol ve güzergah komple tır nakliyesinde olduğu gibi Azerbaycan üzeri ve İran üzeri yollar olmak üzere iki ayrı güzergah kullanılarak gerçekleştirilmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Mersin lojistik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.