TÜRKLİM “Limancılık Sektörü Raporu” yayında

TÜRKLİM “Limancılık Sektörü Raporu” yayında

Sektörle ilgili olarak her yıl bir bilimsel rapor hazırlayan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği bu yılda “Türk Limancılık Sektörü Raporu –2012”adında...

Sektörle ilgili olarak her yıl bir bilimsel rapor hazırlayan Türkiye Liman İşletmecileri Derneği bu yılda “Türk Limancılık Sektörü Raporu –2012”adında bilimsel bir rapor yayınladı.

Türkiye Liman İşletmecileri Derneği veDokuz Eylül ÜniversitesiDenizcilik Fakültesinin ortak katkıları ile hazırlanan “Türk Limancılık Sektörü Raporu 2012”de, liman sektörüne yönelik değerlendirmeler dünya ekonomisinden limanlara kadar geniş bir yelpazede ele alınmaktadır. Bu anlamda rapor hem makro hem de mikro gelişmeleri değerlendirmektedir. Rapor sadece Türkiye limanlarını değil, dünyadaki önemli limanları ve Türkiye’nin yakın çevresinde yer alan limanlardaki gelişmeleri kapsamaktadır. Ayrıca Türkiye limanlarının mevcut durumu ise tüm detayları ile bölgesel olarak incelenmiştir.

          Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde kurumların ayakta kalabilmesi belirsizlikler ile dolu gelecekte kendi konumunu, rakiplerinin konumunu ve bölgesel, ulusal ve uluslararası konjonktürün bugününü ve geleceğini doğru tahlil etmeyi gerektirmektedir. Bu kapsamda Hükümetimizin belirlediği 2023 yılı dış ticaret hedeflerinin ( 500 milyar dolar ihracat, 700 milyar dolar ithalat) “gerçekleşmesi durumunda” limanlara oluşacak yük talebinin Türk limancılığına olan etkisi de belirlenmiştir.

TÜRKLİM üyesi 53 özel liman işletmesine yapılan kapsamlı bir anket çalışması ile limanların yatırım planlarına, sektöre yönelik sorunlara bakış açılarına, kamu yatırımlarına ilişkin görüşlerine ve kriz sonrası gelişmelere yönelik çok değerli bilgiler toplanmıştır. Elde edilen tüm bilgiler titizlikle değerlendirilmiş ve raporda yer almış olup, Rapor da Ek olarak TÜRKLİM Üyesi limanlarında  tanıtımı da yapılmaktadır.

www.lojiport.com

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.