Türkler 'Beyaz Geceler'i dolduracak

Türkler 'Beyaz Geceler'i dolduracak

Rusya'yla vizelerin bugünden itibaren kalkması Rus turistlerden çok Türklere yarayacak. Rusların sınır kapılarında 15-20 dolar vererek vize almalarına...

Rusya'yla vizelerin bugünden itibaren kalkması Rus turistlerden çok Türklere yarayacak. Rusların sınır kapılarında 15-20 dolar vererek vize almalarına karşın Türk turistler Rusya'ya olan seyahatlerinde zor bir prosedürden geçiyordu. Bu nedenle turizmciler Türklerin Rusya'ya olan seyahatlerinin daha çok artış göstereceğine değiniyor. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜ- ROFED) Ahmet Barut, "Vizelerin kaldırılmasının iki taraf açısından da olumlu olacağını düşünüyorum. Ruslar için Türkiye'ye gelmek çok zor değildi. Sınır kapılarından vize alabiliyorlardı. Türklerin vize alması ise daha zordu. Bu nedenle Türklerin turlarını daha çok etkileyecek" diye konuştu. TÜ- ROFED Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hacısüleyman, vizelerin kalkmasını Ruslar açısından maddi etkisinden çok psikolojik etkisinin hissedileceğini söyledi. Vizelerin kalkması Ruslara adeta kapıda bir hoşgeldin gibi olacak. Kapılarda uzun kuyruklarda bekliyorlardı. Bu tatili etkileyen bir faktördür. Bürokrasiye girmeden ülkeye girebilmenin psikolojik etkisi maddi etkisinden daha önemli" dedi.

SON DAKİKAYA İLGİ ARTAR

Rusya turlarında maliyetler vize ve seyahat sigortası nedeniyle 100 euroya ucuzlayacak. Turlarda en çok talebi ise 19 Mayıs'ta yapılacak Moskova-St. Petersburg ve haziranda St. Petersburg'daki Beyaz Geceler görüyor. Kappa Tur Genel Müdürü Kaan İşçil, son dakikaya ilginin artacağını belirtti.

Sadece turistik seyahatler vizesiz!

Turistik yapılacak gezilerde geçerli olacak vizesiz geçişlerde tek girişte aralıksız 30 günden, 6 ay içinde ise 90 günden fazla kalınamayacak. İş ziyaretlerinde ise vize alınması gerekiyor. Vizesiz dolaşımın başlamasının ardından Türkiye'den Rusya'ya gelecek turist sayısının en az 3 kat artacağını düşünen THY, İstanbul- Moskova sefer sayısını 5'e yükseltti.

Kadınlardan da ilgi büyük

Bamtur Yurtdışı Operasyon Müdürü Eda Aner ise geçen senelerde tarifeli seferlerle yaptıkları turları bu sene gelen yoğun talep nedeniyle uçak kiralamayı tercih ettiklerini ve yaz sonuna kadar her hafta bir tur düzenleyeceklerini kaydetti. Aner, turlarda en fazla ilgiyi erkeklerden göreceklerini düşünürken rezervasyon yaptıranların yarısının kadınlardan oluştuğuna da dikkat çekti.

599 eurodan başlıyor

BAMTUR: Moskova-St. Petersburg (5 gece) Haziran 599 euro

ANITUR: Moskova- St. Petersburg (6 gece) 16-22 Mayıs 769 euro

KAPPA TUR: Moskova St. Petersburg Mayıs 599 euro

SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.