Türkiye'ye taşıt götürecekler dikkat

Türkiye'ye taşıt götürecekler dikkat

Duyuruda, geçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye'ye taşıt götürme hakkının sadece Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik kişilere tanındığına...

Duyuruda, geçici ithalat rejimi kapsamında Türkiye'ye taşıt götürme hakkının sadece Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik kişilere tanındığına işaret edilerek, "Bir kişinin Türkiye gümrük bölgesi dışında yerleşik sayılması için yabancı bir ülkede ikamet etmesi ve bir yıl içinde en az 185 gün yurt dışında bulunması gerekmektedir. Türkiye?ye götürülen taşıtlara en fazla 180 gün ve yurt dışında emekli olan kişilerce getirilmesi halinde en fazla bir yıl süre verilmektedir" denildi.

Duyuruda, Gümrük genel tebliğine turistik kolaylıklar kapsamında Türkiye'ye götürülen ve ilgilinin pasaportuna kaydedilen taşıtların, gümrük denetimine bırakılmadan, ilgili kişinin yurt dışına geçici olarak çıkışına kolaylık sağlanması amacıyla, gümrük idaresince uygun bulunması ve taşıtın bir başkası tarafından kullanılmayacağına ilişkin taahhütname alınması şartıyla izin verilmesi yönünde bir hükmün ilave edildiği belirtildi.

Duyuruda, "Yurt dışından Türkiye'ye götürülen kara taşıtları için halihazırda altı ay olarak verilen sürelerin iki yıla çıkartılmasına imkan tanıyacak herhangi bir düzenleme ise bulunmamaktadır" ifadesi kullanıldı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.