Türkiye'nin ilk özel yer hizmetleri şirketi satılıyor mu?

Türkiye'nin ilk özel yer hizmetleri şirketi satılıyor mu?

Türkiye'nin ilk özel yer hizmetleri şirketi Çelebi Holding, Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) bölgesinden yatırımcılar ile görüştü. Bu görüşmeden sonra Çelebi Holding satılıyor mu iddiaları da gündeme geldi.

Wikipedia.org sitesinden elde edilen bilgiye göre 13 bin 342 çalışanı bulunan ve 1958 senesinden beri hizmet veren Çelebi Holding, satış sürecine girdi. Bloomberg HT'nin haberine göre, Çelebi ilk olarak Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) bölgesinden yatırımcılar ile görüştü. Bu görüşmenin beklendiği gibi geçmediği aktarıldı. Ancak farklı yatırımcılar da görüşmeyi sürdüreceği öğrenilen Çelebi'nin ilerleyen günlerde, Avrupa ve ABD'den potansiyel teklifler beklediği bildirildi.

PİYASA DEĞERİ 1 MİLYAR DOLARI GEÇİYOR

Merhabahaber.com.tr'nin Bloomberg HT'den derlediği habere göre, Çelebi Yer Hizmetleri'nin piyasa değerinin 1 milyar dolara yakın olduğu söyleniyor. Geçtiğimiz yıl firma 50 milyon dolara yakın net kazanç açıkladı. Firma uzun süredir yerli ve yabancı yatırımcılarla ilgileniyor.

Çelebi Yer Hizmetleri için Avrupa ve ABD'den potansiyel teklifler bekleniyor. Suudi Varlık Fonu PIF veya Swissport da diğer potansiyel teklif sahipleri olarak görülüyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.