Türkiye’nin ilk özel hava kargo taşıyıcısı MNG Havayolları, 25 Yaşında

Türkiye’nin ilk özel hava kargo taşıyıcısı MNG Havayolları, 25 Yaşında

25 yıl önce % 100 yerli sermaye ile kurulan MNG Havayolları, dünyanın dört kıtasına gerçekleştirdiği başarılı uçuşlarla Türkiye’yi hava kargo sektöründe öne çıkarıyor. Firma, çeyrek asırlık hikayesini mini bir belgesele taşıdı.

1996 yılında %100 yerli sermaye ile kurulan MNG Havayolları, Türkiye’nin ilk özel hava kargo firması olarak 25 başarılı yılı geride bıraktı. İlk uçuşunun 25’inci yıldönümü için hazırlanan mini belgeselle ilk günden bugüne uçuş tutkusuyla sektör ve müşteriler için neler yaptığını gizemli bir uçak logolama hikayesiyle paylaştı. 2022’yi digital dönüşüm yılı ilan eden MNG Havayolları, sektöre başladığı dönemi hatırlattı. Tedarik zinciri içerisindeki faaliyetlerden hava kargo taşımacılığının yanı sıra müşteriye sunduğu kargo elleçleme, ramp hizmetleri, diğer havayolu ve paydaş müşterilerine ihracat-ithalat geçici depolama antrepo hizmetleri, yurt içi gümrüklü aktarma hizmetleri, ulusal/uluslararası karayolu transit taşımacılık hizmetlerinin altını çizdi. 2022 önceliğini sürdürülebilirlik olarak belirleyen ve GoGreen diyen MNG Havayolları, yakıt anlaşmalarından kullanılan araçlara kadar her alanda dünyaya olan sorumluluğuna verdiği önemi aktardı.

ali-sedat-ozkazanc-18.jpgMini belgeselin sonunda bu başarıda payı olan çalışanlarına ve iş ortaklarına teşekkür eden MNG Havayolları Genel Müdürü Ali Sedat Özkazanç: “Türkiye’nin ilk sivil hava kargo taşıyıcısı olarak kurulduğumuzdan beri havacılık bizim için lojistik demek. Pandemi döneminde hava kargonun önemini tüm dünya anladı. Bizler de 25 senelik tecrübemizle hava kargo sektöründe ülkemizi de ileri taşımak için çalışıyoruz. Amerika kıtasında NewYork ve Toronto uçuşlarımızla büyürken Asya’da Özbekistan ve Kazakistan uçuşlarımızla mevcudiyetimizi genişletiyoruz. 25 yıllık tecrübemiz ve uçuş yaptığımız noktalardaki ticari ilişkilerimiz ile ihracat operasyonlarına kaliteli lojistik desteğimizi sürdüreceğiz. Kısa mesafeli uçuşlar için artan talebi karşılamaya yönelik olarak A321P2F ile filo genişletme planlarımız bulunuyor. Önümüzdeki yıl 25 yıla özel sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik konulu projelerimiz ile çalışanlarımıza, iş ortaklarımıza ve en önemlisi dünyaya karşı sorumluluğumuzu yerine getireceğiz“ dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.