Türkiye'nin en lüks yelkenlisi “SALLYNA” suya indi

Türkiye'nin en lüks yelkenlisi “SALLYNA” suya indi

Tanju Kalaycıoğlu’nun; ülkemizde farklı alanlarda yatırımları bulunan, Mirzaoğlu Holding adına, üretim ve yönetim sürecini üstlendiği ülkemizin en lüks guleti “Sallyna” denize indirildi…

Hollywood yıldızlarından Johnny Depp, Formula 1'in patronu Ecclestone ve birçok dünyaca tanınmış ünlü ismin teknesini tasarlayan Tanju Kalaycıoğlu’nun; ülkemizde farklı alanlarda yatırımları bulunan, Mirzaoğlu Holding adına, üretim ve yönetim sürecini üstlendiği ülkemizin en lüks guleti “Sallyna” denize indirildi…

SALLYNA 48 metre boyunda 82 metre eninde , 220 ton ağırlığında; tasarımında Türk guletlerinden esinlenilmiş, çok zarif bir yelkenli gezi yatıdır. Çift motor üç jenaratör ve çok kapsamlı sistemlerle donatılmıştır. Çift direkli arması ve hidrolik tahrikli yelken donanımlarıyla dünyanın bütün denizlerinde güvenle seyir yapabilecektir. Armatör ve dört misafir kamarasında 10 kişiyi ağırlayabilecektir. Teknenin mürettebatı için de 4 adet kamera mevcuttur.

SALLYNA, Taka Yat Ltd. tarafından; iç tasarımı Stephen Huish ve Miza Mimarlık, inşaat Su Marine Tersanesi tarafından yapılmıştır. Ünlü tasarımcı Tanju Kalaycıoğlu, Mirzaoğlu Holding Yönetim Krl. Başkanı Romel Ayyıldız, Eşi Lina Ayyıldız ve Holding CEO Mehmet Doğu Yılmaz ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı törenle suya inen Akdeniz’in Yeni Prensesi Sallyna, görenleri kendisine hayran bırakmaktadır.

mirzaoglu-holding-yonetim-kurulu.jpgMaestro Otel ve Yatçılık Genel Müdürü Batıkan Çolpan: “Sallyna’yı turizme kazandırdığımız için çok mutluyuz. Turizmdeki ilk yatırımımız olan ve Karaköy’de yer alan lüks butik otelimiz The Maestro Hotel’den sonraki ikinci yatırımımız Sallyna ile ülkemizin butik lüks alanındaki rekabetine yatırımlarımızla destek olmaya devam edeceğiz.”

Taka Yat Ltd Baş Tasarımcısı Tanju Kalaycıoğlu: “Sallyna’yı tasarımı, işçiliği ile her türlü detayın düşünüldüğü; hem lüks bir gezi yatı hem de açık deniz geçecek bir yelkenli olarak tasarladık. Türk yat yapımcıları olarak Türklerin de en kaliteli en lüks yatları yapabileceklerini göstermeye çalışıyoruz. Sallyna ile bizce Akdeniz yeni prensesine kavuştu.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.