Türkiye’nin En İyi Gün Batımı Manzaraları Nerededir?

Türkiye’nin En İyi Gün Batımı Manzaraları Nerededir?

İstanbul boğazından Alsancak Kordon'a, Gümüşlükten Asos'a, İnceburun'dan Pierre Loti tepesine varana dek Türkiye’de gün batımı manzaralarının izlenebileceği onlarca SİT alanı mevcut.

Günün en büyülü zamanı gökyüzünün en güzel renklere büründüğü zamandır. Gün batımı zamanı. Gün batımını izlemek birçok insan için terapi niteliği taşır. Getirdiği huzuru hepimiz biliyoruz. Yorucu bir günün ardından gün batımını izlemek huzur vericidir. Güzel bir günün ardından güneşin batışını izlemek onu daha da güzelleştirir. Renk tonuyla ve dünyaya saldığı sıcacık ışıklarla o anı eşsiz kılıyor. Alanya Antalya, İstanbul, Denizli, Çanakkale ve Sinop gibi şehirlerden gün batımı manzaralarını izlemek izleyenlerin içini huzurla dolduruyor. İstanbul boğazından Alsancak kordona, gümüşlükten Asosa, ince burundan Pierre loti tepesine varana dek Türkiye’de gün batımı manzaralarının izlenebileceği onlarca sit alanı mevcut. Bunlardan bir kaçı ise şu şekilde sıralanabilir;

  • İstanbul Boğazı

Şehri ikiye bölen Boğaz manzarasını herkes bilir. Her İstanbullunun bıkmayacağı, her ziyaretçinin yola çıkmadan önce görmesi gereken bir manzara ama en güzeli gün batımında. Boğaz manzaralı konumuyla, güzel gün batımını izlerken kahvenizi, çayınızı yudumlayabilir veya yemek yiyebilirsiniz.

  • Pierre Loti Tepesi

İstanbul'da günü geçirebileceğiniz pek çok yer var ve Pierre Lot Tepesi de bu yerlerden biri. Gün batımında Haliç'in muhteşem manzarasını görmek, İstanbul'u yukarıdan görebileceğiniz bu yerde gün batımını izlerken zaman kavramı unutulur. En kısa sürede İstanbul turunu düzenleyip ve Pierre Loti Tepesi'nde gün batımını izlemeyi planlamak yerinde bir tercih olacaktır.

  • Kız Kulesi

Herkes efsanevi Meryem Ana Kulesi'nin pitoresk manzarasını bilir. Bu, gün batımına asalet katan Kız Kulesi'ni görmek, plaja karşı oturup çay içebilmek, kayalıklardan etrafı seyretmek konuklara göz zevkini yaşatır. İstanbul turunuzun duraklarından biri olması gereken Kız Kulesi'ne yolculuk yapmak harika bir gezi olur. Üsküdar'ın simgesi olan Kız Kulesi mutlaka gün batımında ziyaret edilmelidir. Isparta İstanbul uçak biletlerine bakılarak en kısa zamanda İstanbul’a uçuş gerçekleştirilebilir.

  • Pamukkale

En çok turist çeken destinasyonlardan biri olan Pamukkale, mükemmel gün batımları sunarak hem sakinlere hem de ziyaretçilere ev sahipliği yapıyor. Başlı başına bir sanat eseri olan Pamukkale'nin travertenleri gün batımında daha da güzelleşiyor. Denizli veya yakın zamanda Denizli ziyareti planı varsa bu eşsiz manzarayı kaçırmamak gerekir.

  • Kızıl Vadi

Kapadokya'da gün batımını izlemekte güzel muhteşem olur. Gün batımını ışıltılı rengarenk görmek, heyecan verici bir hal alır. Hayatta unutulmayacak bir manzarayı Kapodokya’da izlemek mümkün oluyor. Gün batımı ve peribacalarından yansıyan renkler izleyenleri büyüleyecek. Muhteşem fotoğraflarından da anlaşılacağı üzere gün batımında Kızıl Vadi’de Kapadokya tüm güzelliği ile konuklarını büyüleyecektir.

  • Kaputaş Plajı

Antalya Kaş'ta gün batımını eşsiz manzaralarla izleyebileceğiniz pek çok yer var ama en çok Kaputaş Plajı tercih ediliyor. Mavi denizin gün batımının sıcak renkleriyle buluştuğu bu yerde zaman unutulur. Gün batımında denizde yüzülebilir ve bu keyfi daha da artırmak mümkün olur.

  • Esenköy

Sonsuz deniz, dalgalar ve gün batımı; Esenköy, Yalova. Akşam gün batımının renkleriyle çekilen şehir muhteşem görünür. Deniz bazen sakin, bazen dalgalı ama her zaman harika bir gün batımı var.

  • Alsancak Kordon

İzmir'i ve muhteşem deniz manzarasını herkes bilir. Denize bakan çimlerde oturup gün batımını izlemek ruhunuza çok iyi geliyor. Özellikle de gün batımının muazzam bir şekilde yansıdığı Alsancak Kordon ile eşsiz manzaralara sahip olunuyor.

  • Gümüşlük

Bodrum bölgesindeki Gümüşlük mahallesinin otantik atmosferini ve güzelliğini seyretmek insan ruhuna iyi gelir. Gün batımı sahilden veya yüksek bir dağdan izlenebilir. Harika renkler ve manzaralar herkeste hayranlık uyandırıyor. Gün batımını izlerken zihinler dinlenir.

nemrut.jpeg

  • Nemrut Dağı

Putlar başlı başına sanat eseri olmalarına rağmen gün batımının yarattığı ışık oyunuyla eşsiz bir güzelliğe kavuşuyorlar. Hem kültürel hem de estetik zevklere hitap eden bu mekanlar herkesin beğenisini kazanıyor. Günlük hayatın yoğunluğundan ve kaosundan kurtulmak için buraya gelmek önerilir. Gün batımı ve tarihiyle unutulmaz harika bir gezi olacak.

  • Ölüdeniz

İstanbul ayvalık otobüs biletlerinden fırsat bulduktan sonra buradan Muğla Fethiye’ye geçiş yapılabilir. Denizin mavisinin farklı olduğu Ölü deniz’de gün batımının renkleri de farklıdır. Bu manzarayı izlerken güzel düşüncelere dalıp, mutlu bir gün geçirilebilir.

  • Gemiler Adası

Önde gelen doğa koruma alanlarından biri olan Gemiler Adası, bölgenin en popüler gün batımı izleme noktalarından biri. Bizans yerleşimi olduğundan dolayı çevrede çok sayıda kilise bulunur. Tarihin ve doğal güzelliklerin eşsiz olduğu bu atmosferde gün batımını izlemek mümkün.

  • Şeytan Sofrası

Adının aksine dünyevi gökyüzünü andıran Şeytan Sofrası, Ayvalık'ta tatil yapanların gün batımını izlemeyi sevdiği bir yer. Burası özellikle gün batımında popülerdir ve neden bu kadar ünlü olduğu güneş battığında anlaşılır. Eşsiz bir görüntü oluşturan şeytan sofrası bu nedenle çok sevilir.

  • Asos, Çanakkale

Tarihi güzelliklere ve gün batımına doyamayacağınız Asos Antik Kenti de görülmesi gereken yerlerden biri. Hem tarihi atmosferin hem de renklerin birleştiği bu muhteşem manzarayı Athena Tapınağı'nda görmeniz tavsiye ediliyor.

  • İnce burun, Sinop

Türkiye'nin en kuzeyinde yer alan Sinop'ta gün batımı başka hiçbir yere benzemiyor. Şahin Dağı'na tırmanarak bu mutluluk artırılabilinir. Uygun fiyatlar kapsamında alınan biletler sayesinde istenilen her şehre gidebilir ve burada bulunan gün batımı manzaralarının keyfi çıkarılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.