“Türkiye’de üretiyorsunuz, niçin Ar-Ge tesisiniz  yok?”

“Türkiye’de üretiyorsunuz, niçin Ar-Ge tesisiniz yok?”

Türkiye’de üretim yapan yabancı treyler üreticilerine seslenen Çetin Nuhoğlu, “Onların yaptığı Avrupa’daki modelleri buraya transfer etmek. Burada yeni şeyler de öğreniyorlar, bunun en önemli kanıtı, açık kasamızı taklit etmeleridir” dedi.

TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, özellikle Türkiye’de üretim yapan yabancı treyler üreticilerini topa tuttu: Yabancı treyler üreticilerinin Ar-Ge’ye hiçbir kaynak ayırmadan, yalnızca Avrupa’daki modelleri transfer ettiklerinin altını çizen Nuhoğlu, “Türkiye’de Ar-Ge yatırımı yapmaz, mühendis de istihdam  etmezler. Ar-Ge yatırımı yalnızca kendi ülkeleriyle sınırlıdır.  Yapılan oradaki modelleri buraya transfer etmektir. Rakiplerimiz Türkiye’de yeni şeyler öğreniyor. Örneğin, yurtiçi taşıma yapan açık kasamız var. TIRSAN’ın Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan en hafif, en verimli, estetik olarak da en iyi araçtır. Bugün bakın, yerli-yabancı tüm rakiplerimiz, bu ürünü taklit etmiştir. İkisini yan yana koyun, ne demek istediğimi anlarsınız. O yabancı firmalar, Ar-Ge merkezlerini niye burada kurmazlar? Niye mühendisleri, Türkiye’de neler yapabiliriz diye çalışmazlar?”

“Avrupa’nın değil, dünyanın en büyük Ar-Ge tesisini açıyoruz”

Ekim ayının başında sadece Avrupa’nın değil dünyanın en büyük treyler Ar-Ge merkezini kuracaklarını ifade eden Nuhoğlu, “İlave 150 mühendis arkadaş daha istihdam edeceğiz. Bir kiralık binayla üretim olmaz, gelsinler Ar-Ge’yi burada kursunlar. Rakiplerimize sesleniyorum: Gelin, Ar-Ge’yi burada görün!

“TIRSAN kolay olunmuyor”

27 Eylül 2017 tarihinde kuruluşlarının 40. yılını kutlayacaklarını belirten Çetin Nuhoğlu, “40 yıldır buradayım ve işimi çok seviyorum. Öyle kolay TIRSAN olunmuyor, bu iş ciddi emek ister. Kendini sektöre ve işe adamak gerekir. Çıkarsa, hodri meydan deriz. Almanya’da 4 fabrikamız oldu. Rusya’da da büyüyoruz. 2019’da yeni projelerimiz var. Bütün bunların sonunda da, her türlü ürünümüzün arkasında olmayı sürdüreceğiz. Bu araçları insanlar para kazanmak için alıyor, biz de firmanın her dönemde yanında olmak zorundayız” diye konuştu.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.