Türkiye’de artık  atıl depo kalmayacak

Türkiye’de artık atıl depo kalmayacak

ParkPalet, Anadolu’nun farklı yerlerinde boş durumdaki depoları acil ihtiyacı olan firmalar ile buluşturuyor. Uzun süreli kira kontratlarından kurtaracak girişim, oturduğunuz yerden deponuzu yönetmenizi sağlıyor.

  • Kısa dönemli depo alanı ihtiyaçları için esnek ve verimli bir lojistik depolama ağı kurdunuz. Depo ihtiyacı olan kişi ya da kurumlar size nasıl başvuracaklar? Ne gibi avantajlar sunuyorsunuz?

ParkPalet, kısa dönem için depo alanı arayan şirketlerle, kapasite fazlası olan depolama şirketlerini buluşturan Türkiye’nin ilk onlineB2B depo platformu olarak kuruldu. Perakende, hızlı tüketim ve e-ticaret gibi sektörlerde sık yaşanan stok dalgalanmalarının verimli yönetilememesi durumunda kurumsal şirketlerin artan lojistik maliyetleri gerçeği ile “on-demand (talep üzerine) depolama” ihtiyacı, çıkış noktamızı oluşturdu.

Sabit kira ve işletim maliyeti yerine, ürünün ölçeği ve depoda kaldığı süre üzerinden ödeme yapılmasına olanak sağlayan platform, depo alanına ihtiyaç duyan şirketlerle, atıl alanlarını palet bazında hizmete sunmak isteyen depo işletmecilerini www.parkpalet.com üzerinden bir araya getiriyor.

Atıl kalan alanları sisteme kaydeden depo işletmecileri, bir aydan başlayan kısa dönemli anlaşmalar ile depolarını ParkPalet üzerinden potansiyel müşterilere sunabiliyor. Depo ihtiyacı olan müşterilerin taleplerini ise sistem üzerindeki uygun depolar taranarak, eşleştiriyoruz. Müşteriler, depo seçeneklerinden en uygununu seçtikten sonra, sigorta ve elleçleme hizmetleri gibi gerekli tüm koşulları içeren Standard ParkPalet Sözleşmesi’ni imzalayarak hemen çalışmaya başlayabiliyor.

Depo alanına ihtiyacı olan şirketlere öncelikle sabit kira ve işletim maliyeti yerine, ürünün ölçeği ve kaldığı süre üzerinden ödeme yapabilme imkanı sağlıyoruz. Mevsimsel ya da ani stok artışları için ihtiyaç duyulan depo alanı, ihtiyaç duyulan süre için kiralanabildiğinden, ihtiyaç olan bölgede, en düşük maliyetle ve/ya en uygun nitelikteki depo işletmecisi ile çalışılabilmek mümkün. Ayrıca Standard ParkPalet Sözleşmesi ile çok sayıda profesyonel depo işletmecisi ile anında çalışma imkanı tanıyor. Şirketlere tüketim veya üretime yakın depolar sağlayabiliyor, farklı noktalarda çok sayıda dağıtım noktası oluşturarak, dinamik bir lojistik stratejisi geliştirilebilmesine destek oluyoruz.

parkpalet_alpcicekdagi.jpg

  • Var olan deposunu kiralamak isteyenler için prosedürler nedir? Sizinle çalışırlarsa ne kazanacaklar?

ParkPalet depo işletmecilerine ise atıl kapasitelerden yeni gelir yaratma fırsatı sunuyor. Bir aydan başlayan kısa dönemli anlaşmalar ile depolarını kiralanabilen işletmeciler, özellikle düşük mevsimlerde yeni iş yaratarak iş gücü ve ekipman verimliliklerinde kayıp yaşanmasını engelleyebiliyor. Katma değerli hizmetler için gelir ve ölçek oluşturulmasını sağlayan bu sistemde, işletmeciler kendi uygunluklarına göre istedikleri zaman depoyu sistemden kaldırabiliyor.

Sisteme deposunu eklemek isteyen işletmeciler bize taleplerini ilettikten sonra, deponun detaylı bilgileri sisteme giriliyor. Bu bilgiler depo uzmanlarımız tarafından görülüp, onaylandıktan sonra, depo web sitemiz üzerinden görüntülenmeye başlıyor.

  • Hangi lokasyonlarda hizmet veriyorsunuz?

Online bir platform olmamız nedeniyle, Türkiye’nin her yerinden depo seçeneğini içimizde barındırabiliyoruz. Başta lojistik sektörünün güçlü olduğu İstanbul-Kocaeli hattı olmak üzere, tüm büyük şehirleri kapsayan bir depo ağı oluşturmayı hedefliyoruz. Şu anda sistemimize 60’ın üzerinde depo kayıtlı.  2018 sonu hedefimiz ise 150 civarında depoyu sistemde kayıtlı hale getirerek, Türkiye geneline yayılmış 300 bin palet ve 100 bin metrekare zemin depolama alanı sunabilmek.

  • Depo kiralamanın dışında depo yönetimi gibi marjinal hizmetler de veriyor musunuz?

Uzun yıllar gayrimenkul yatırım ve geliştirme ana faaliyet alanımız oldu. Bu dönemde hem teknoloji, hem de lojistik sektörü için yapılan yatırımların içinde bulunduk. Bu iki sektöre yakınlaşmamız, sektörlerin dinamiklerini ve ihtiyaçlarını anlamamız, bizi ParkPalet’i kurmaya yönlendirdi. Şu anki hedefimiz bu sistemi geliştirerek,kullanımını yaygınlaştırmak.

  • Park Palet, Türk zekasının ürünü mü? Dünyada başka örnekleri var mı?

ParkPalet, dünyada hızla gelişen “paylaşım ekonomisinin” depolama sektörüne uyarlanmış bir örneği olarak da düşünülebilir. Yurtdışında benzer pazar yeri uygulamaları bulunuyor. Amerika’da ve Avrupa’da başarıyla büyüyen örneklerini görüyoruz. Platformu, yenilikçi ve inovatif bir yaklaşımla Türkiye şartlarına uygun hale getirmeye çalıştık, gelen geri bildirimler sonucunda da sürekli geliştiriyoruz.

İlk olarak sistemi kapalı olarak devreye alarak, platformun arz tarafını oluşturan kiralanabilir ve aynı zamanda işletilen kayıtlı depo sayısını belli bir seviyeye çıkarttık. Nitekim, farklı depo tipleri ve bölgesel kapsamaları ile birlikte elimizdeki portföyün talep tarafında anlamlı hale gelmesi referans, kıyaslama ve ölçek kriterlerinde gerekliydi.

2. faz olarak adlandırdığımız açık devre online pazaryeri modelini teknoloji tarafına ağırlık vererek kısa bir süre önce devreye aldık. 2. faz ile birlikte platformumuz; depolama talep sahiplerinin ihtiyaç duydukları depolama alanını özellik ve lokasyon bazında platform üzerinden aratıp, uygun buldukları depo için teklif alabilecekleri ve yine depo işletmecilerinin mevcut depolarını özellikleri ile birlikte platforma kaydedebilecekleri bir sistem olarak erişime açılmış oldu.

Girişim projemizin bir sonraki fazında, depolama talep sahipleri ile depo işletmecilerinin arasındaki bilgi transferi gerektiren mal hareket emir ve rapor dosyalarının karşılıklı platformumuz üzerinden gönderilebileceği, belli başlı depo yönetim sistemlerine entegre bir ara yüz olarak hizmet verecek web tabanlı bir portal haline gelmiş olmayı hedefliyor, bu konu ile ilgili proje yol haritamızı netleştirip, paydaşlarımızla ilerliyoruz. 3. faz olarak adlandırdığımız bu aşamayı, depolarda artan stok çevrim hızları/ürün çeşitliliği, azalan ürün ömürleri ve her geçen gün talepteki belirsizlik gereği depolarda artan katma değerli işler talebi ile paralel çok önemsiyoruz. Zira, bilgi ve yazılım teknolojilerinin bulut tabanlı, entegrasyon maliyeti olmadan depolama talebi olan firmalar ile depo işletmecileri lehine etkin kullanıldığı esnek, şeffaf, kullanım kolaylığı sağlayan ve temelinde müşteri deneyimini esas alan teknoloji tabanlı online depolama ve stok yönetimi platformu olma yolunda bizi başka bir vizyona taşıyacağını düşünüyoruz.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum