Türkiye Milli Havacılık Planı detayları açıklandı

Türkiye Milli Havacılık Planı detayları açıklandı

Türk Havacılık Sanayii’ni büyütmek için kurulan stratejik ortaklıkla Boeing, önümüzdeki 10 yıl Türkiye’deki ekonomik etkisini artıracak.

Boeing, Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Türkiye Yatırım Ajansı) ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı; Eylül ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın New York ziyareti esnasında duyurusu yapılan Türkiye Milli Havacılık Planı detaylarını, düzenlenen basın toplantısı ile paylaştı. Toplantı, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut ve Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

28 KASIM'DA BAŞLATILACAK
Milli Havacılık Planı kapsamında Boeing Türkiye’de, Havacılık Sanayii Geliştirme Programı, Mühendislik ve Teknoloji Geliştirme Merkezi, Bölgesel Uçuş Eğitim Merkezi, Servis ve Bakımda Bölgesel İşbirliği gibi uygulamaları hayata geçirerek sektörle ilgili diğer birçok alanda işbirliği geliştirmeyi ve varlığını güçlendirmeyi planlıyor. Bu planın en önemli unsurlarından biri olan Havacılık Sanayii Geliştirme Programı ise yine Boeing tarafından, Savunma Sanayii Müsteşarlığı himayesinde 28 Kasım’da İstanbul’da başlatılacak.

Türkiye Milli Havacılık Planı detayları açıklandı

Savunma Sanayii Müsteşarı Prof. Dr. İsmail Demir, “Gelişmiş ve global bir havacılık sanayii öncelikli alanlarımızdan ve Türkiye’nin 2023 hedeflerinin ana unsurlarından biridir. Boeing Türkiye Milli Havacılık Planı; kaynaklarımızı, yetkinliklerimizi ve uzmanlıklarımızı Boeing ile birleştirmek ve Türkiye’nin havacılık sanayini geliştirmemiz için yenilikçi bir yoldur. Biz, Türkiye ve Boeing’in ortak amaç doğrultusunda çalışarak faydalanmalarını sağlayan bu tip planları memnuniyetle karşılıyoruz.” dedi.

"ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE YAPILAN YATIRIMLARDIR"
Milli Havacılık Planı tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Planın Türkiye’nin 2023 vizyonu kapsamında Türk havacılık sektörüne önemli katkılarda bulunmasını beklediklerini vurgulayarak, “Bu plan ve yapılması öngörülen yatırımlar doğrudan ülkemizin geleceğine yapılan yatırımlardır. Türkiye ve Boeing firmasının bu anlamdaki stratejik ortaklığı, ülkemizi havacılık alanında dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmeyi hedefliyor” dedi.

"İHRACATA KATKI SAĞLAYACAK"
Ajans olarak katma değerli yatırım ısrarı ile Türkiye’nin 2023 vizyonuna hizmet etmek adına stratejiler geliştirdiklerini ifade eden Ermut, “Şunun anlaşılması önemlidir. Bu planın yaratacağı etki ve katma değer konvansiyonel bir fabrika yatırımından çok daha güçlü olacaktır. Doğrudan yatırımlarda özellikle  teknoloji transferi, istihdam ve ihracat odaklı imalata önem veriyoruz. Bu açıdan bakınca açıklanan plan kapsamında Boeing firmasının gerçekleştireceği teknoloji, mühendislik ve Ar-Ge yatırımları ile üzerinde önemle durduğumuz teknoloji transferi de gerçekleşecektir. Yine bu plan çerçevesinde kurulacak eğitim merkezleri ve mühendislik merkezi ile havacılık alanında nitelikli istihdam yaratılacaktır. Ayrıca Boeing ve SSM ile yürütülecek olan havacılık sanayini geliştirme programı sayesinde yerli sanayimizin küresel tedarik zincirindeki payının büyüyeceğini, ihracatımıza katkı yapacağına inanıyoruz.”

Türkiye Milli Havacılık Planı detayları açıklandı

TÜRKİYE'NİN UZUN VADELİ GELİŞİMİNE TAM GÜVEN
Toplantıda Türkiye’nin Boeing’in en önemli stratejik büyüme pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Boeing Türkiye Genel Müdürü ve Ülke Temsilcisi Ayşem Sargın ise, “Türkiye’nin dünyadaki coğrafi konumu, İstanbul 3. Hava limanı açılışı ve THY’nin vizyoner büyüme stratejisi ile Türkiye’nin havacılık alanında önümüzdeki dönemde yüksek büyüme potansiyeli olduğunu görüyoruz. Türkiye ayrıca, Boeing’in küresel başarısına katkı sağlayan yüksek standartlarda üretim yapan sanayi, yüksek kabiliyete sahip mühendisleri ve yetkin insan kaynağı ile Boeing’in verimliliğine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu plan ile birlikte, Türkiye ile uzun vadeli ilişkimizi, stratejik bir kazan-kazan ortaklığına dönüştürerek havacılık sanayiinin rekabetçiliğine ve sürdürülebilir büyümesine katkı sağlıyoruz. Türk sanayi ile genişletilmiş işbirliği taahhüdümüz, mühendislik ve Ar-Ge, teknik yetkinliklerin paylaşımı ve havacılıkta nitelikli iş gücü geliştirilmesi gibi yeni birçok önemli alanda ortaklık içinde olacağız. Bu çok boyutlu program ile birlikte, önümüzdeki 10 yıllık süreçte Türkiye’deki ekonomik etkimizi en az iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Bu Plan aynı zamanda Boeing’in önemli bir pazarı ve önde gelen küresel sanayii ortağı olan Türkiye’nin uzun vadeli gelişimine olan güvenini yansıtmaktadır” dedi. Sargın konuşmasında Boeing’in Türkiye ile 1940'lardan bu yana devam etmekte olan köklü ve ortak faydaya dayalı bir ilişkisine sahip olduğunu da hatırlattı.

ÖNCELİKLİ PLANLAR AÇIKLANDI
Boeing’in Türkiye’deki varlığını güçlendirmeye yönelik hedefine katkı sağlayan Milli Havacılık Planı’nın odaklandığı öncelikli alanlar şu şekilde:

1. Türk sanayiinin küresel rekabet edebilirliğini geliştirecek ve havacılık ekosistemi oluşturacak Havacılık Sanayii Geliştirme Programı ile Türk sanayinin küresel havacılık tedarik zincirine entegrasyonuna destek sağlamak.

2. Türkiye’nin havacılık alanında büyümesini desteklemek amacıyla Türkiye’de mühendislik ve Ar-Ge varlığı oluşturmak.

3. Türkiye’de ve bölgedeki uçakların kapasite, verimlilik ve performanslarını daha yukarı taşımak üzere savunma ve ticari hizmet sağlayıcılarla iş birliği geliştirmek.

4. Hızla gelişen Türk havacılık sanayiinin sürdürülebilir büyümesi için kapasite ve ileri düzeyde kabiliyet geliştirmek için Türkiye ile işbirliği geliştirmek.

5. Türkiye’yi Kontrol Yüzeylerinde “Mükemmeliyet Merkezi” haline getirmek üzere Boeing’in bu alandaki işlerini Türkiye’de genişletmek ve Türk sanayii ile stratejik iş birliği geliştirmek.

atak-helikopter-001.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.