Türkiye Lojistik'te Yabancıların İlgi Odağı

Türkiye Lojistik'te Yabancıların İlgi Odağı

Almanya'da bulunan Münih Fuarcılık'ın Genel Müdür Yardımcısı Gerhard Gerritzen, Türkiye'nin lojistik sektöründe ki önemine vurgu yaptı.

Anasayfa  Eko Gündem  Türkiye Lojistik Sektöründe Yabancıların İlgi Odağı. Almanya'da bulunan Münih Fuarcılık'ın Genel Müdür Yardımcısı Gerhard Gerritzen, Türkiye'nin lojistik sektöründe ki önemine vurgu yaptı. Almanya'nın devleri arasında ki fuarcılık şirketi Münih Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Gerhard Gerritzen yaptığı açıklamada İstanbul'da 15 Kasım-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 11. Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Fuarı'na yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin kendi içerisinde, malların bir noktadan diğer bir noktaya taşındığı kapalı bir lojistik pazarının olmadığına vurgu yapan Gerritzen, Türkiye'nin stratejik açıdan çok önemli bir noktada bulunduğunu ve uluslararası şirketler içerisinde adeta bir köprü görevi yaptığının altını çizdi.  Avrupa'ya ve Avrupa'dan diğer noktalara malların taşınması için Türkiye'nin tam bir aktarma merkezi olduğuna değinen Gerritzen, bir çok otomobil şirketlerinin ve tekstil şirketlerinin üretim alanlarının Türkiye içerisinde bulunduğuna dikkat çekti.

Türkiye Lojistik Sektöründe Önemli Yere Sahip
Lojistik sektörünün Türkiye içerisinde ciddi bir gelişme sağladığını kaydeden Gerritzen, büyük şirketlerin uluslararası alanlarda ağlar oluşturduğunu ve ciddi anlamda büyümeler gerçekleştirdiğini dile getirdi.  Türkiye ile doğrudan iş bağlantıları kurmak isteyen bir çok uluslararası şirket olduğunun altını çizen Gerritzen, yaptığı açıklamada Türkiye'ye önemli bir pazar olarak gören ve Türkiye'ye yatırım yapmak için bekleyen bir çok şirketin olduğunu belirtti. 

Havayolu Bağlantıları ve İpek Yolu Projesi
Gerritzen konuşması sırasında Türkiye içerisinde önemli bir yere sahip olan bir başka konunun da altyapı iyileştirmesi olduğunu belirtirken, İpek Yolu Projesi doğrultusunda yapılacak olan ulaşım alanları bağlantıları ve hava taşımacılığı konusuna da dikkatleri çekti.  Öte yandan yapılacak olan Lojistik fuarının sektör içerisinde ki bir çok oyuncuyu bir araya getireceğini dile getiren Gerritzen, fuara toplamda 24 ülkeden 150 firmanın katılacağını belirtti.

karayolu-tasimaciliginin-ustunlugu.jpeg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.