Türkiye Hudut ve Sahiller'de yeni önlemler

Türkiye Hudut ve Sahiller'de yeni önlemler

Dünya Sağlık Örgütü'nün “Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu” ilan ettiği koronavirüs salgınına ilişkin Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü salgının seyri doğrultusunda gemilere yönelik ilave önlemler aldı.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde ortaya çıkan ve  Dünya Sağlık Örgütü 30.01.2020 tarihinde “Uluslararası Halk Sağlığı Acil Durumu” ilan ettiği koronavirüs salgınına ilişkin Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğü salgının seyri doğrultusunda gemilere yönelik ilave önlemler aldı.

Alınan önlemler neticesinde son 14 gün içerisinde yasaklı ülkeler limanlarına uğrayan veya bu ülkelerde bulunan mürettebat ya da yolcu katılımı olan gemilerden, Türk Boğazlarından transit geçiş veya Türk limanlarında uğraksız geçiş sırasında yabancı personel değişim işlemleri hastalık veya ölüm dışında yapılmayacak.

Ayrıca Türk vatandaşı olup gemiden ayrılmak isteyen personel ise sağlık kontrolünden geçirilerek hastalık semptomu bulunanlar COVID-19 rehberi doğrultusunda hastaneye sevk edilecek, hastalık semptomu taşımayanların “Covid-19’a İlişkin Evde İzlem Bilgilendirme ve Onam Formu” imzalatılarak gemiden çıkışına izin verilecektir. Bu formlar evde on dört gün izlem yapılabilmesi amacıyla ilgili İl Sağlık Müdürlüklerine iletilecek.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.