Türkiye, Chevrolet'te Avrupa 2'ncisi

Türkiye, Chevrolet'te Avrupa 2'ncisi

SON 2 yılda yüzde 250’ye yakın büyüyerek sektörün en hızlı büyüyen otomotiv markası olan Chevrolet, 100’üncü yılında Türkiye’deki hedeflerini...

SON 2 yılda yüzde 250’ye yakın büyüyerek sektörün en hızlı büyüyen otomotiv markası olan Chevrolet, 100’üncü yılında Türkiye’deki hedeflerini yükseltti. 2010 yılında tüm Avrupa’nın 5’inci büyük pazarı olan Chevrolet Türkiye, bu yıl 25 bini aşan satışla 3’üncülüğe yükselmeyi hedefliyor. Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca, “Ağustos ayında tüm Avrupa’nın ikinci büyük pazarı konumuna geldik. Hedefimiz yıl sonu 3’üncülük. Amerika’daki tüm modellerin gelmesiyle 2014 yılında 40 bin adetlik satışı aşıp Avrupa’da liderliği hedefliyoruz. Avrupa’nın Chevrolet kalesi olacağız” dedi.

Chevrolet markasının doğuşunun 100’üncü

yılı nedeniyle kurucu Louis Chevrolet’nin doğduğu İsviçre’de düzenlenen etkinlik sırasında konuştuğumuz Atmaca, Chevrolet olarak yılın ilk sekiz ayında 13 bin 292 araç sattıklarını belirtti. Bu rakamla birlikte halen Almanya, İtalya ve Fransa’nın ardından Avrupa’daki dördüncü Chevrolet pazarı konumuna yükseldiklerini belirten Atmaca, “Yıl sonundaki hedefimiz Fransa’yı geride bırakarak, üçüncülüğe yükselmek. Bunun sinyallerini de almaya başladık. Ağustos ayında yaptığımız bin 552 adetlik satışla tüm Avrupa’da ikinci olduk” diye konuştu.

Hedef yüzde 10 pay

Türkiye’deki hedeflerinin önce pazar payını yüzde 6’ya daha sonra yüzde 10’a çıkartmak olduğunu belirten Atmava, 2010 yılında yüzde 73 büyüyerek 18 bin adedi aşan satışlarını bu yıl yeni modellerin de satışa sunulmasıyla 30 bin adede çıkacağını belirtti. Atmaca, “Yeni modellerle modellerle birlikte toplam pazarda yüzde 65’lik kesime hitap ediyor olacağız. Bu da yıl sonunda bize 25 bin adetlik garanti satışı getirecek. İstediğimiz sayıda aracı almamız halinde rahatlıkla 30 bin adedi aşarız” diye konuştu.

İlk dizel geliyor

Türkiye’de model atağına Temmuz ayı ortasında Yeni Aveo Sedan, Hatchback ve Cruze Hatchback’le başladıklarını söyleyen Atmaca, ekim ayında ise bu yeni modellere Camaro ve dizel motorlu Aveo’ların ekleneceğini söyledi. Atmaca, özellikle dizel motorların devreye girmesiyle satışlarının hızla artacağını belirterek, Aveo’daki 1.3 litrelik 75 ve 95 beygir gücündeki dizel motorun markanın bu sınıftaki ilk dizel moturu olduğuna da dikkat çekti.

Sırayla geliyorlar

Yeni Aveo HB, Sedan ve yeni Cruze HB satışa sunulurken, Camaro Ekim ayında, yeni Captiva, Corvette, Malibu, Orlando, Volt ve ilk ticari araç olacak pick-up Colorado 2012’de gelecek. Ayrıca yeni Aveo HB ve Sedan’a ilk 1.3 dizel 15 Ekim’de 2 litre dizel Cruze HB ve Sedan’da 2012’de yollara çıkacak.

Facebook’tan 15 araç sattık

CHEVROLET, Türkiye’de müşterilerine ulaşma konusunda tüm kanalları aktif olarak kullanıyor. Sosya medyaya özel bir önem verdiğini belirten Chevrolet Türkiye Genel Müdürü Tolga Atmaca, “Kurduğumuz özel bir sistem sayesinde ağustos ayında Facebook üzerinden 15 adet satış yaptık. Facebook sayfamızda 50 binin üzerinde üyemiz var. Bu sayfada yorum bırakanlara arkadaşlarımız mail aracılığıyla ulaşıyor. Dönenlere hemen bayilerimiz aracılığıyla ulaşıyoruz.”

Amerika’yı Türkiye’ye taşıyacak ilk ticari araç Colorado olacak

TOLGA Atmaca, 2012 yılında devam edecek model atağı hakkında ise şu bilgileri verdi: “2012 yılının ilk çeyreğinde yeni Captiva’yı, diğer bir Amerikan ikonu olan Corvette’yi satışa sunacağız. Bizim için 2012’deki bir diğer önemli model ise Cruze modelinin dizel ve hatcback versiyonları için 2 litre dizel motor alternatifi olacak. Bunlara 2012 yılının ikinci yarısında elektrikli Volt, SUV modelimiz Malibu, ve Orlando eklenecek. Eğer getirebilirsek, Chevrolet’in Frankfurt fuarında sergiledeği pick-up modeli Colorado’yu da 2012’de getirmek istiyoruz. Bu model Türkiye’deki ilk ticari aracımız olacak. Daha önce de söylemiştim. Biz Chevrolet’in Amerika’daki showroom’undaki tüm araçları Türkiye’ye getireceğiz.”

Chevrolet’nin doğduğu şehirde en erkek aracını test ettik

BU yıl 100’üncü kuruluş yıldönümünü kutlayan Amerikan Chevrolet’in hem 4 yeni modelini hem de klasik modellerini, markanın kurucusu Louis Chevrolet’in doğduğu İsviçre’nin Bern şehrinde test ettik. 3 gün boyunca İsviçre Alpleri çevresinde efsanevi Camaro, elektrikli Volt, yeni Cruze Hatchback ve 1.3 dizel motorlu yeni Aveo’yla 700 kilometreyi bulan bir sürüş deneyimi yaşarken, 100’üncü yıl törenlerine giderken ise markanın klasik modelleri bize eşlik etti.

Bu keyifli deneyimde bizi en çok etkileyen araç 15 Ekim’de Türkiye’de satışa sunulacak Camaro oldu. Hollywood’un yıldız araçlarından olan ve son dönemde ‘Transformers’ serisiyle tüm dünyada büyük beğeni toplayan Camaro, bugün dünyanın en erkeksi görünen otomobillerin en başında yer alıyor. Bana göre ise ‘dünyanın en erkek aracı.”

İsviçre yollarında yaklaşık 200 kilometre denediğimiz araç 1.7 tonluk ağırlığına rağmen 432 beygir gücündeki 6.2 litre V8 motoru ile sizi adeta baştan çıkartıyor. Dünyada yılın otomobil tasarımı ödülünü alan Camaro’nun Türkiye’ya gelecek altı ileri otomatik şanzımanlı 6.2 litrelik motoru ise 405 beygir güç ve 556 Nm tork sağlıyor. Dışardaki kaslı görünümünü kare çerçeveli ve yuvarlak göstergelerle içeriye de taşıyan Camaro’nun derinlemesine yerleştirilmiş bir çift gösterge grubu efsanevi Camaro’ların da izlerini taşıyor.  110 bin dolar fiyatla 15 Ekim’de Türkiye’de satışa sunulacak araç için şimdiden 15 kişi kaparo vermiş durumda. Hem Coupe hem de Cabriolet versiyonları Türkiye’de satılacak aracın yıllık satış hedefi ise en az 100 adet. Chevrolet, Camaro’nun 6.2 litrelik versiyonuna Avrupa tip onayı almış.

Emre ÖZPEYNİRCİ-HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.