Türkiye-Arnavutluk lojistik hattında çalışmalar devam ediyor

Türkiye-Arnavutluk lojistik hattında çalışmalar devam ediyor

Türkiye üzerinden üçüncü ülkelere transit geçişli ürün nakliyesi de yine ülkemizde faaliyet gösteren Türk ve Arnavutluk nakliye firmaları tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.

Doğu Avrupa’da yer alıp aynı zamanda Balkan ülkeleri arasında yer alan ülkemizin düzenli olarak ihracat çalışmaları içerisinde olduğu Arnavutluk ile her dönem yenilenen ticari sözleşmeler çerçevesinde üretimini yapmakta olduğumuz binlerce ürün çeşidinin ihracatı gerçekleşmektedir. Yerli ticaret kuruluşlarımız ile sanayici, üretici ve iş insanlarımızın Arnavutluk’ta yerleşik bulunan ithalatçı firmalar ile yaptıkları anlaşmalara bağlı kalınarak sevk edilen ürünlerimiz Türk nakliye şirketleri tarafından gerçekleştirilmektedir.

İki ülke arasında genel itibarı ile ağırlıklı ticaret yolu ihracat olsa da ithalat anlamında da faaliyetler sürdürülmektedir. Ayrıca Türkiye üzerinden üçüncü ülkelere transit geçişli ürün nakliyesi de yine ülkemizde faaliyet gösteren Türk ve Arnavutluk nakliye firmaları tarafından düzenli olarak gerçekleştirilmektedir. Bu tür üçüncü ülke kapsamlı yük taşımacılığı direkt servis ve aktarmalı servis olmak üzere iki kısma ayrılmaktadır.

Ülkemizin tüm şehir ve bölgelerinde faaliyet göstermekte olan sanayi ve üretim tesislerimizde imal edilen ürünlerin gümrük kayıtlı olarak ticari eşya kapsamında taşınması işlemleri genellik 24 tona kadar ağırlığa ulaşan türden yükler olup komple tır taşımacılığı şeklinde karayolu üzerinden tır nakliyesi şeklinde sağlanmaktadır. İpsala, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarımızdan çıkışları yapılmak suretiyle Yunanistan veya Bulgaristan üzeri güzergahlar kullanılarak gerçekleşen sevkiyatlarda Arnavutluk teslim noktalarına ortalama 5 günlük süre zarfında teslimatlar yapılabilmektedir.

Ülkemizden Arnavutluk’a en az komple tır nakliyesi kadar talep görmekte olan bir diğer gönderi şekli olan parsiyel nakliye hizmetleri de yine komple tır taşımacılığı yapan Türk lojistik kuruluşlarımız tarafından Türk ve Arnavut plakalı taşıma araçları ile gerçekleştirilmektedir. Parsiyel ve kargo grubunda bulunan ürünlerin çıkışları İstanbul’da bulunan lojistik depolarından yapılmaktadır. Arnavutluk nakliyat çalışmaları kapsamında sürdürülmekte olan parsiyel taşıma hizmetlerinde ihracat veya transit gümrükleme işlemleri de yine İstanbul ilimizde bulunan Erenköy ve Muratbey gümrüklerinde yapılmaktadır.

Grupaj, parsiyel ve kargo kapsamında bulunan ürünlerin nakliyesi ve gümrük çıkışları haftanın belirli günleri yapılıyorken, ilerleyişte yine belirli bir düzen çerçevesinde gelişmektedir. Parsiyel içerikli ticari yük gruplarının Arnavutluk teslimatları başta başkent Tiran olmak üzere tüm şehirlerinde müşteri taleplerine bağlı kalınarak gümrük noktalarına veya adrese teslim şeklinde sağlanmaktadır. Arnavutluk lojistik faaliyetleri kapsamında taşıma yapan nakliye şirketlerimizin tamamı sahip oldukları yetki belgesi bünyesinde bulunan tır karneli ve cmr sigortalı taşıma araçları ile hizmet sunmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.