Türkçe Treni, Eskişehir'e geldi

Türkçe Treni, Eskişehir'e geldi

Eskişehir Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı tarafından karşılanan Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve tren yolcuları, Eskişehir Valiliği önünde...

Eskişehir Vali Yardımcısı Nurullah Naci Kalkancı tarafından karşılanan Karaman Valisi Süleyman Kahraman ve tren yolcuları, Eskişehir Valiliği önünde düzenlenen programa katıldı.

Karaman Valisi Süleyman Kahraman, burada yaptığı konuşmada, 734. Türk Dil Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl Türkçenin zenginliğini anlatmak için farklı etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Maziyle geleceği birleştirmek istediklerini belirten Vali Kahraman, ''Eğer dilimiz bir sıkıntıya girerse, zenginliğini kaybederse biz kişiliğimizi ve kimliğimizi kaybederiz'' dedi.

Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu da dilin önemli olduğunu vurgulayarak, bu yıl düzenledikleri etkinliklere tren motifini de eklediklerini ifade etti.

Türk Dil Treni'nde çeşitli üniversitelerde okuyan 200'e yakın Türkoloji bölümü öğrencisi bulunduğunu bildiren Uğurlu, bu öğrencilerin 3 gün boyunca Türkçeyi tartışacaklarını, bunun sonucunda yayınladıkları sonuç bildirgesini kamuoyuyla paylaşacaklarını kaydetti.

Odunpazarı Belediyesi mehter takımının gösterilerinin ardından tiyatrocu Ahmet Yenilmez ve ekibi, Karamanoğlu Mehmet Bey'in ünlü Türkçe fermanı ilanını canlandırdırdı.

Program, sanatçı İbrahim Sadri ve Yücel Arzen ile piyanist Tuluyhan Uğurlu'nun konseri ile sona erdi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.