Türk ve Koreli çocuklar dostluk köprüsü inşa ediyor

Türk ve Koreli çocuklar dostluk köprüsü inşa ediyor

HMF Makina ve Türkiye Güney Kore İş Adamları Derneği (TURKOR) ile birlikte yürüteceği “Dostluk Köprüsü İnşası” Projesi’nin ilk adımında, çocuklara...

HMF Makina ve Türkiye Güney Kore İş Adamları Derneği (TURKOR) ile birlikte yürüteceği “Dostluk Köprüsü İnşası” Projesi’nin ilk adımında, çocuklara muhteşem bir hafta sonu yaşattı. “Dostluk Köprüsü İnşası” projesi ile Türk ve Koreli çocukları bir araya getirdi.

Bugünün ve gelecek nesillerin yaşamlarını iyileştirecek üstün kalite ve değerlere önem veren HMF Makina, Türkiye’nin köklü kurumlarından biri olan Sosyal Hizmetler Kurumu ile birlikte yürütmeyi planladığı Dostluk Köprüsü İnşası projesinde, çocuklara Koreli yaşıtlarıyla eğlenceli bir günü paylaşmanın keyfini yaşattı.

HMF Makina, Türkiye’nin geleceği olan çocukların sanattan kültüre farklı dallarda içlerindeki potansiyeli ortaya çıkarması amacıyla hayata geçirdiği Dostluk Köprüsü İnşası projesi ile farklı kültür ve sosyo-ekonomik hayat yaşayan çocukları bir araya getirerek çocuklar arasında bir iletişim köprüsü kurmayı ve sınırları aşan bir dostluk yaratmayı hedefliyor.

Türkiye Kore ilişkilerinde farklı bir sinerji oluşturan önemli bir adım daha atıldı. 3 ve 10 yaş arasındaki Türk ve Koreli toplam 60 çocuk öncelikle sevgi ve dostluk bayrağı atölyesinde sulu boya ile kendi ülkesinin çocuk figürünü çizmek için kolları sıvarken birbirlerinin kültürünü yakından inceleyebilme fırsatı yakalamış oldular.  Farklı kültürden yaşıtlarıyla hem boyalarını hem de yaratıcılıklarını paylaşan çocuklar boyama aktivitesinden sonra Türk ve Kore kültürüne ait şarkılar eşliğinde dans ederek ve oyunlar oynayarak eğlendiler.

Kendilerini geliştirmelerini ve yeni keşifler yapmalarını sağlayan eğlenceli aktivitelerden sonra boyadıkları figürlerden uzun bir bayrak oluşturan çocuklar, bayraklarla fotoğraf çektirdiler. HMF Genel Müdürlük binası bahçesinde ilk kez yakından gördükleri Hyundai iş makinası, forklift ve Airo personel yükselticileri inceleme fırsatı buldular.

23 Kasım 2013’de HMF Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen Dostluk Köprüsü İnşası projesinin ilk adımına, Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası çocukları ve İstanbul’da yaşayan Koreli ailelerin çocuklarının yanı sıra HMF Makina Genel Müdürü Tamer Öztoygar, HMF Makina Genel Müdür Yardımcısı Ömer Engin Uzun, İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Reyhan Uğurlu Yücel, HMF Genel Müdürlük ve merkez servis çalışanları ve çocukları katıldı.

“Dostluk Köprüsü İnşası” projesinin, HMF Makinanın sosyal sorumluluk bilincine bağlı gelişen bir proje olduğunu belirten HMF Makina İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Reyhan Uğurlu Yücel, bugüne dek yaptıkları her işe bir çocuk merakı ve heyecanıyla başladıklarını belirtti. “Geleceğin liderlerini yetiştirebilmek ve çocukların hayallerine ortak olmak için çıktığımız bu yolda bizlerle beraber olan Turkor Derneğine, Ümraniye Kore Okulu Müdürü Bay Cheolwoo Hong’a, etkinliğe katılan öğretmenlerine ve Üsküdar Hasan Tan Çocuk Yuvası yöneticilerine çok teşekkür ediyoruz. Proje ile ilerleyen günlerde çocukların yaşamında anlamlı değişimler yaratmaya çabalıyoruz. Bu güzel birliktelik ile başlayan projemiz iki ülkenin çocuklarıyla yapılacak etkinliklerle büyüyerek tüm çocuklarımızın hayatına bir anlam katacağına aynı zamanda dünya barışına katkıda bulunacağına inanıyoruz.’’

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.