Türk ürünleri, Rusya'ya OZON  ile taşınacak

Türk ürünleri, Rusya'ya OZON ile taşınacak

Ozon Global CEO’su Stepan Gusamov, Rus müşterilerin Türkiye'den ürünlere ihtiyacı var. Türkiye'den satıcıların hızlı ve güvenilir mal gönderebilmesi amacıyla hızlı teslimat sağlıyor, küçük köylere bile ürün götürüp, ödemeleri de dolarla yapıyoruz” dedi.

Rusya’nın en büyük e-ticaret platformlarından Ozon, Türkiye'de resmen faaliyete başladı. Dün İstanbul'da düzenlenen ve gün boyunca süren toplantılarda Türk tedarikçilere Ozon yetkilileri tarafından sunumlar yapıldı, açık oturumlarda e-ticaretin geleceği masaya yatırıldı.

Şirket ayrıca Türkiye Direktörü'nü de bu toplantıda tanıttı. Buna göre Ozon'un Türkiye Direktörü Hazal Maras oldu. Hepsiburada'dan transfer edilen Maras, tedarikçilere “Çok güçlü bir altyapıya geliyorsunuz.” mesajı verdi. Ozon'un Rusya dışındaki 45 ülkedeki operasyonlarını yöneten Ozon Global'in CEO’su Stepan Gusamov da, Rus müşterilerin Türkiye'den ürünlere ihtiyacı var. Türkiye'den satıcıların hızlı ve güvenilir mal gönderebilmesi amacıyla hızlı teslimat sağlıyor, küçük köylere bile ürün götürebiliyoruz. Ödemeleri de dolarla yapıyoruz. Türkiye için 2022 nin ilk çeyreğinde yüzde 440 büyüme sağladık. İkinci çeyrekte de umut vadeden bir büyüme oldu. Halka açık bir şirket olduğumuz için şu anda bilgi veremiyorum. Türk satıcıların sayısı katlandı.” dedi.

stepan-gusamov.jpgRUSLAR 'GEL AL' MODELİNİ SEVDİ

Sunumunda “E-ticareti birlikte yapalım.” mesajı veren Stepan Gusamov, “Rusya ve Türkiye'de benzer kesimlere hitap ediyoruz. Rusya'da 70, Türkiye'de 55 milyon kişi online alışveriş yapıyor. Son beş yılda 25 kat büyüdük. Ozon Global Rusya'da yerleşik olmayan satıcılar için bir platform. Sınır ötesi ticareti uygulamaya başladık. Biz şu an kulağa çok iyi gelmiyor olabiliriz. Ana dilde teknik desteğimiz yoktu. Lojistik çözüm o kadar iyi değildi. Ürünleri geliştirdik, altyapıya yatırım yaptık. Sizlerle işbirliği yapmaya hazır olduğunuzu göstermek istiyoruz. 45 ülkeden 12 binden fazla satıcı ile çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı. Ozon Global Lojistik Başkanı Aleksandr Zhukov da, “Ozon'un başlattığı yurt dışından Rusya'ya mal transferi için Türk satıcılarımıza lojistik bir çözüm sunabiliriz. Teslimat partnerimiz, Türkiye'den Rusya'ya hızlı ve güvenilir mal teslimatı sağlamaktadır. Müşterilerin yüzde 80'inden fazlası teslimat yöntemi olarak gel al noktalarını tercih etmektedirler. Ülke genelinde gönderi dolaplarına ve 19 binden fazla gel al noktasına sahibiz. Rusya’da her iki müşteriden birinin gel al noktalarına 10 dakikalık yürüme mesafesi ile ulaşabildiği bir altyapı kurduk.” bilgilerini verdi.

ozon.jpgÇİN'DEN BEYAZ RUSYA'YA KADAR...

Sofitel İstanbul Taksim Otelde düzenlenen etkinliğe tekstilden ayakkabıya, mobilyadan elektronik üreticilerine kadar 300'den fazla Türk perakende şirketi katıldı. Etkinlikte konuşmacılar, Rusya pazarına ürünlerini nasıl satacaklarına ve işlerini büyütmek için Ozon’dan nasıl avantaj sağlayacaklarına dair görüşlerini bildirdiler. Ozon konuşmacıları da, Rusya’da satışa nasıl başlayacakları ve ürünleri Türkiye’den Rusya’ya Ozon lojistik altyapısını kullanarak nasıl ulaştıracakları hakkında fikirler verdi. Ozon Rusya'da 120 binden fazla satıcı ve 100 milyondan fazla ürüne aracılık ediyor. Ozon Global de uluslararası satıcı gelişiminin bir parçası ve Çin, Türkiye, Kazakistan, Beyaz Rusya, Hindistan, Kore, İsrail, Moldova ve Tayland gibi ülkelere giriş yaptı. 2021'de Ozon, Kazakistan ve Beyaz Rusya'daki işini ise yerelleştirip bölgede pazar platformunu ve kendi lojistik altyapısını oluşturmaya başladı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.