Türk Telekom, "Gönüllüler Ağı" kurdu

Türk Telekom, "Gönüllüler Ağı" kurdu

Türk Telekom'un 6 bin çalışanı yoksulluk, açlık, sağlık ve nitelikli eğitime çözüm geliştirmek için bir araya geldi.

Türk Telekom, Türkiye'nin 81 ilinde gönüllü olarak sosyal sorumluluk çalışmalarına katılan 6 binden fazla çalışanıyla Dünya Gönüllüler Günü'nü kutladı. Çalışanlar, kurdukları Gönüllüler Ağı ile Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınmanın Hedeflerine ulaşmak üzere; yoksulluk, açlık, sağlık, nitelikli eğitim gibi konulara çözüm üretmek üzere Türkiye'nin 81 ilinde aktif olarak çalışmalar sürdürüyor. Türkiye'nin lider iletişim ve eğlence teknolojileri şirketi Türk Telekom, ülkenin dört bir yanında gönüllü olarak aktif görev üstlenen yaklaşık 6 bin çalışanıyla Dünya Gönüllüler Günü'nü kutladı. Türkiye'de gönüllülüğün yaygınlaştırılması için çalışan Türk Telekom, teknolojinin gücünden faydalanarak hayata geçirdiği sosyal sorumluluk çalışmalarına Türkiye'nin 81 ilindeki çalışanlarını da dahil ederek, ülkenin en geniş kapsamlı çalışan gönüllük ağını kurdu. Yaşadıkları toplumun kalkınmasına destek olmak için çalışan Türk Telekom gönüllüleri, çalışma saatleri dışında sosyal sorumluluk projelerinde de görev alarak kendi gelişimlerine katkıda bulunurken topluma da değer katıyor.

Türk Telekom gönüllüleri, çalışmalarını her alanda sürdürüyor
Türk Telekom gönüllüleri; arama kurtarma çalışmalarından, kan bağışı kampanyalarına kadar ihtiyaç duyulan pek çok sosyal sorumluluk çalışmasında yer alıyor. Gönüllüler; Türk Telekom Amatör Spor Kulüplerine destek sağlarken, görme engellilere ücretsiz sesli kitap hizmeti veren Telefon Kütüphanesi için kitap seslendiriyor; Türk Telekom'un bir diğer sosyal sorumluluk projesi olan İnternetle Hayat Kolay içinse kalkınmada öncelikli 50 ilde 35 yaş üstü kadınlara internet okuryazarlığı eğitimi de veriyor.

Gönüllü olarak Arama Kurtarma Ekibi oluşturdular
2010 yılında gönüllülük esasıyla bir araya gelerek Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibini (TTAKE) oluşturan Türk Telekom çalışanları, Türkiye genelindeki 11 bölgede gönüllü destek ekipleri oluşturdu. 150 üyesi olan TTAKE gönüllüleri, doğal afet ve kazalarda gönüllü olarak görev yapıyor. Ekip 2011 yılında meydana gelen Van depreminde AFAD ile organize olarak arama ve kurtarma çalışmalarına da katılmıştı.

Her şey çocukların daha fazla gülmesi için
Çalışan gönüllüğü projeleri kapsamında Türk Telekom gönüllüleri ülkemizin geleceği olan çocukların yarınlarına umut olacak gönüllülük çalışmalarına imza atıyor. Bu yıl Ramazan Bayramında Türkiye'nin 11 ilindeki sevgi evlerini ve yuvalarını ziyaret eden Türk Telekom gönüllüleri, buralarda kalan yaklaşık 2000 çocuğa bayramlık kıyafet hediye etti.

Türk Telekom Gönüllüler Ağı, son olarak okulların açılması ile birlikte Türk Telekom Okulları'nda eğitim gören ihtiyaç sahibi çocuklar için bir araya geldi. Gönüllülerin başlattığı "Kırtasiye Yardımı Kampanyası" ile Kars, Ağrı, Siirt ve Erzincan'da bulunan öğrencilere; çanta, defter, kalem, kalem kutusu başta olmak üzere ihtiyaç duydukları çeşitli okul malzemeleri hediye edildi.

33 bin kişilik kan bankası
Türk Telekom, şirket içindeki iç iletilişim portali üzerinden kan ihtiyaçlarını duyurmak ve aranan uygun kanı en kısa zamanda bulmak amacıyla Kan Gönüllüleri Platformu'nu da kurdu. Bu platform sayesinde 'Kan Gönüllüsü' olan çalışanlara, ilgili talep iletiliyor. Bu sayede kan ihtiyaçları Türk Telekom'un Türkiye'nin 81 ilindeki yaklaşık 33 bin çalışanına ulaşabiliyor.

LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.