Türk Anex Tour, Baltık devinin %23,2'sini satın aldı

Türk Anex Tour, Baltık devinin %23,2'sini satın aldı

Türk turizminin önde gelen gruplarından Anex, uluslararası alandaki büyümesini sürdürüyor. Türk iş insanı Neşet Koçkar'ın sahibi olduğu Anex, Baltık pazarının en büyük turizm şirketi olan Litvanyalı Novaturas'a önemli bir ortaklık anlaşmasıyla adım attı.

Nasdaq Vilnius Borsası'na Novaturas tarafından yapılan açıklamaya göre, 200 milyon Euro ciroya sahip Baltık pazarının lider turizm şirketi Novaturas'ın hisselerinin yüzde 23,2'si, uluslararası turizm ve diğer sektörlerde deneyimi olan tanınmış Türk iş insanı ve yatırımcı Neşet Koçkar tarafından satın alınıyor. Bu hisse alımı, planlanan işlemin ilk aşamasını oluşturuyor. Anlaşmanın ikinci ve son aşamasının sonbahara kadar tamamlanması bekleniyor.

Novaturas tarafından yapılan açıklamada, Neşet Koçkar'ın şirkete "stratejik yatırımcı" olarak gelişi, Novaturas'ın operasyonlarında yeni bir aşamayı işaret ettiği belirtildi. Açıklamada, Koçkar'ın dünya standartlarındaki turizm ve diğer iş ağlarının, uzun yıllara dayanan deneyiminin büyüme için yeni fırsatlar sağlayacağından, rekabet avantajını güçlendireceğinden ve müşterilere, çalışanlara, ortaklara ve hissedarlara fayda sağlayacağından emin olunduğu ifade edildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.