Turizmcilerin filosuna TEMSA’dan MD9 dopingi

Turizmcilerin filosuna TEMSA’dan MD9 dopingi

Antalya merkezli Akay Travel’e 3 adet MD9 teslimi gerçekleştiren şirket, referans niteliği taşıyan bu teslimatlar ile MD9’un turizmde önemli bir pazar oluşturmasını hedefliyor.

TEMSA yurtiçinde satışlarını hız kesmeden sürdürüyor. Yıllardır yurtdışına ihraç edilen ve yurtdışı taşımacılardan büyük beğeni toplayan MD9 aracını Türkiye’de de vitrine çıkaran TEMSA, turizm şirketlerinin filolarını yeni araçlarıyla güçlendirmeye devam ediyor. Şirketlerinin yeni yatırımlarında ilk tercihleri olan TEMSA, son olarak Antalya’nın en önde gelen seyahat acenteleri arasında yer alan Akay Travel ile satış anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında, şirketin filosuna 3 adet TEMSA markalı MD9 model araç eklendi.

Pandemiye rağmen 2022 iyi geçecek

Önümüzdeki yıl 50’nci yıl dönümlerini kutlayacaklarına vurgu yapan Akay Travel Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Okudur, doğru ticaret anlayışının yeni müşteriler kazandırdığına dikkat çekerek, “Avrupasız geçen son iki yıla rağmen 2020’de en çok turist getiren acente sıralamasında 5’inci olduk. Bu seneyi de 300-350 bin aralığında bir turist ile kapatma planımız var. Pandemiye rağmen 2022’nin çok daha iyi bir yıl olacağını düşünüyoruz. Bu arada 8 senedir Mısır’a gitmeyen Rus turistler için Mısır açıldı. Bu durumun bizi nasıl etkileyeceğini de önümüzdeki süreçte göreceğiz” dedi.

akay-travel-temsa-8.jpgMemnuniyet satış hızını artıracak

akay-travel-temsa-6.jpg Yıl sonuna kadar yeni otobüs yatırım planları da olduklarını belirten Okudur, “Filoda 100’den fazla aracımız var. Bunların 20’ye yakını minibüs, 4 adedi midibüs. Kiralık olarak iş verdiğimiz ise 120 dolayında bireysel otobüsçü var. MD9 yatırımına kadar filomuzda özmal anlamında büyük otobüs bulunmuyordu. Nedeni ise işimizin sadece yazın yoğun olmasıydı. Ancak son iki yıldır kış sezonunda da Rus turistlerin ağırlıklı olması bizi yeni planlara yöneltti. Operasyon birimimizle istişare sonucunda 39 koltuklu MD9 araçlarının tam bizim ihtiyaçlarımıza yönelik olduğuna karar verdik ve 3 adet siparişimizi hemen oluşturduk. Bu iş birliğinin TEMSA’nın da bu segment araçlarda önünü açacağına ve iki firmaya da bereket getireceğine inanıyorum. Araçların sunduğu üst düzey konfor dünyanın birçok ülkesinden gelen misafirlerimizin de beğenisini memnuniyetini kazanacak. Bu da dolaylı olarak satışlara yansıyacaktır” diye konuştu.

akay-travel-temsa-4.jpgMD9 Türkiye’de de kendini kanıtlayacak

TEMSA Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Koralp, MD9 otobüslerin yurtdışında çok büyük beğeni ile kullanıldığını, yurtiçi pazarda da çok kısa sürede kendini kanıtlayarak başarılar elde edeceğine inandıklarını belirterek, “Antalya’ya turizm sezonu öncesinde 24 Mart’ta gelmiş ve yine çok önemli teslimatlar gerçekleştirmiştik. O günlerde aşılanma süreciyle birlikte pandemi etkisinden kurtulacağımızı ve çok hareketli bir turizm sezonu yaşayacağımızı öngörmüştük. Ama pandeminin devam etmesi ve kapanmaların olması, ister istemez turizm sezonuna yönelik bizleri endişelendirse de temmuz ayından sonra turizmdeki hareketlilik tekrar bizi güldürmeye başladı. Antalya bizim için çok önemli bir merkez. Her zaman bizim için çok güçlü bir referans oluyor. Antalya pazarında daha da büyümek istiyoruz. Bu anlamda Antalya’da yeni yapılanmaya gittik ve Antalya Oto yetkili satıcımız oldu. Bu adım bölgede bizi daha da güçlendirdi. Antalya’nın turizm alanındaki güçlü markası Akay Travel filosunda MD9 araçlarımızın yer alıyor olması bizleri çok mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte MD9 aracımız da turizm tarafında daha çok talep görecek. MD9 yurtdışında zaten çok talep gören bir araçtı. Şimdi Türkiye pazarında yavaş yavaş yerini almaya başladı ve çok kısa sürede kendini kanıtlayacak. Başarıdan başarıya koşacak. Bu iş birliğinin iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

MD9 için çok önemli bir referans

TEMSA Yurtiçi Satış Direktörü Baybars Dağ ise, Akay Travel’in filosunda MD9 araçların yer almasının diğer şirketlere de örnek teşkil edeceğine vurgu yaparak şunları söyledi, “Bu yıl Mart ayında yaptığımız teslimat araç tedarik eden firmalardı. Bugün ise turizm tarafında operatörlerle birlikte aynı zamanda bir işveren olan Akay Travel’e teslimat gerçekleştiriyoruz. MD9’un Akay Travel filosunda yer alması bu ürünümüz için çok önemli bir referans olacak. İş verdiği 120 araçlık portföy içinde bir örnek teşkil edecek. Bu işbirliği aynı zamanda işimizdeki başarımızın sürekliliği açısından da önemli. Bu iş birliğinin daha büyük ölçekte yatırımları da beraberinde getireceğini düşünüyoruz. TEMSA araçlar hem yatırım maliyeti, hem işletme maliyeti açısından da avantaj sağlıyor. Turizm tarafında olumlu gelişmeler devam ettikçe bizim de pazarımız büyüyecek. MD9 araçlarımızın Akay Travel’e hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz.”

MD9 satışları Antalya Oto’dan

Antalya Oto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sabır’da “Satış sonrası hizmet ve İkinci el ticaretinde çok uzun süredir başarıyla yürüttüğümüz bir altyapımız vardı. Bu yıl içinde TEMSA bizi yetkili satıcı olarak da uygun gördü. Bundan da mutluyuz. Bu alanda da çok başarılı bir süreç geçiriyoruz. Akay Travel’e MD9 araçların hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Önümüzdeki süreçte yeni iş birliklerine de hazırız” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.