Turhan Özen, T.H.Y Kargo Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Turhan Özen, T.H.Y Kargo Yönetim Kurulu Başkanı oldu

Türk Hava Yolları A.O.’da Kargo’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Turhan Özen T.H.Y Kargo’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Turhan Özen kimdir?

Turhan Özen’in 33 yıla yaklaşan iş deneyimi satış, pazarlama, iş geliştirme, lojistik ve tedarik zinciri konuları olmak üzere geniş bir sektörel tecrübeyi içermektedir. Orta ve lise öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Turhan Özen, Boğaziçi Üniversitesi’nde aldığı İşletme eğitiminden sonra yüksek lisansını Koç Üniversitesi Exectutive MBA Programı ile tamamlanmıştır. Kariyerinin ilk yıllarına Koç Grubu’na ait otomotiv sektörü iştiraklerinde satış ve lojistik yöneticilikleri ile başlayan Turhan Özen , ilerleyen yıllarda kuruluş aşamasında katıldığı TNT Lojistik firmasında Dağıtım Operasyonları Grup Yöneticiliği ve Operasyonlardan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

2012-2014 yılları arasında CEVA Lojistik Balkanlar- Ortadoğu ve Afrika Bölgesi İş Geliştirme ve Satış’tan sorumlu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuş ardından 2015 yılında CEVA’nın Global İlaç ve Sağlık Sektörü başkanlığına getirilmiştir.

Aralık 2016’da Türk Hava Yolları A.O. ailesine katılıncaya kadar CEVA Lojistik Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgeleri Genel Müdürlüğü görevini yürütmekteydi.

Halen Türk Hava Yolları A.O.’da Kargo’dan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Turkish Cargo’nun liderliğini yapmakta bu görevin yanı sıra aralarında We World Express’in de yer aldığı muhtelif iştiraklerde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmektedir.

Turhan Özen, iyi derecede İngilizce ve Fransızca bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.