TSM, Sumitomo ve Hyster ile zirveye oynuyor

TSM, Sumitomo ve Hyster ile zirveye oynuyor

Japon iş makinesi devi Sumitomo’nun yüzde 90 ortaklığıyla kurulan ve bölgedeki faaliyet ağını yöneten TSM Global, çatısı altında bulundurduğu dünyanın en büyük 3 forklift markasından biri olan Hyster’in de yarattığı etkiyle sektörde zirveye oynuyor…

Türkiye’deki ekonomik büyüme ve beraberinde getirdiği iş hacmi, yabancı sermayenin dikkatini bu topraklara çekti.  Türkiye ve komşu ülke pazarlarında artan talepler karşısında yeni yapılanmasının merkez üssünü Türkiye olarak belirleyen Sumitomo Ekskavatörleri, bölgedeki etkinliğini TSM Global ile yürütüyor. Yüzde 90’ı yabancı, yüzde 10’u ise Türk ortaklı bir yapıyla geçtiğimiz yıl kurulan TSM Global, Türkiye’nin yanı sıra Irak, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Özbekistan pazarlarında da satış ve satış sonrası bayi dağıtım kanallarının yönetiminden sorumlu… İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Diyarbakır Bölge Müdürlükleri, Bursa, Trabzon, Samsun, Erzurum, Antalya’daki satış ofislerinin yanı sıra tüm Türkiye’de ciddi bir bayı ağı kurmayı başardıklarını dile getiren TSM Global Marka Müdürü Burçak Birand, kendi çatıları altında bulunan dünya forklift devlerinden Hyster ile birlikte pazarın en önemli oyuncularından biri haline geldiklerini belirtti.

tsm-3.jpg

SEKTÖRÜN BİG TRUCK FORKLİFT TERCİHİ HYSTER
Hyster’in, dünyanın önde gelen ilk üç forklift markasından biri olan olduğuna dikkat çeken Birand, markanın 1 tondan 52 tona kadar çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olduğunu söyledi. Dünyanın farklı ülkelerinde farklı sorunlara çözümler üreten Hyster’in özellikle zorlu koşullar için ürettiği yüksek performansa sahip ürünleri ile pazarda iyi tanındığını vurgulayan Birand, “Gerek ekonomik ve çevreci motorları, gerek ağır hizmet tipi şase ve tasarımı, gerek iş çevrim hızları ve gerekse düşük işletme maliyetleri gibi daha pek çok özellikleri ile Hyster dünyanın yakından tanıdığı ve tercih ettiği markadır. Liman konteyner elleçleme, depolama ve istifleme ürünleri ile ilgili geniş bir ürün yelpazesine sahip Hyster, bu alanda dünya pazarında da hatırı sayılır bir pazar payına sahip. Ülkemizde de big truck forklift pazarında lider konumdaki Hyster, bu başarısını üstün ürün ve satış sonrası hizmet kalitesine borçlu. Hyster’in konteyner operasyonları için ürün gamı oldukça geniş seçenek yelpazesi var. Boş ve dolu konteyner elleçleme modelleri, 32 ton kapasiteye kadar ulaşan forklift seçenekleri müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Hyster, sunmuş olduğu bu farklı alternatif çözümlere sahip ürün gamı ile müşterilerin tercih ettiği marka oluyor” ifadelerini kullandı.

tsm-4.jpg

İLK ÖNCELİĞİMİZ: GÜVEN
TSM Global’in ilk önceliğinin “güven” olduğunu söyleyen Birand, “Müşterilerimizin firmamız ve markalarımıza duyduğu güveni hiçbir zaman boşa çıkarmayacak şekilde hizmet vermek için çalışıyoruz” dedi.  7/24 operasyonel faaliyetlerin olduğu limanlardan, günde 1-2 saat forklift çalıştıran kimya tesislerine kadar çok geniş bir müşteri portföyüne sahip olduklarını anlatan Birand, “Tüm bu müşterilerin beklentilerini karşılayacak şekilde servis ve yedek parça yapılanmamızı tamamladık. Çok yüksek oranlardaki yedek parça bulunurluğumuz tüm arızalara anında müdahale ve çözüm üretmemizi sağlıyor. Özellikle liman müşterilerimizin beklentilerini karşılamaya yönelik 7/24 servis hizmetimiz bu anlamda çok büyük avantajları beraberinde getiriyor. Her ne koşulda olursa olsun bizim için makinenin çalışır halde olması birinci öncelik. Limanlarda arıza nedeniyle duruşun olamayacağı bilinci ile anında müdahale ve çözüm her zaman birinci planda tuttuğumuz konuların başında geliyor. Bu anlamda da büyük başarılara imza attığımızı müşterilerimizden gelen olumlu geri dönüşlerden anlayabiliyoruz” diye konuştu.

tsm-2.jpg

SERVİS AĞIMIZ İÇİN İNCE ELEYİP SIK DOKUYORUZ
Müşterilerine, servis ve bakım hizmetlerinde önemli ayrıcalıklar sunduklarını ifade eden Birand, “TSM Global olarak rakiplerimizden en büyük farkımız, satış sonrası hizmetler konusundaki yapılanmamız” dedi. Birand, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sizin de bildiğiniz gibi sattığınız ürün ne kadar iyi olursa olsun arkasında durmuyorsanız uzun vadede başarılı olmanız imkânsız. Hyster forkliftlerinin kısa zamanda büyük başarılara imza atmasının altında yatan en büyük neden güçlü kadrosu ve profesyonel iş anlayışıdır. Bu anlayış satış sonrası hizmetlere yansımış ve başarının anahtarı olmuştur. TSM Global çatısı altında Hyster, bu başarılarını pekiştirmek adına gerçekten hassas davranıyor. Bu çerçevede müşterilerimize hizmet verecek olan servis ağını ince eleyip sık dokuyarak yüksek standartlara sahip bir yapıda oluşturuyoruz. Yeni yaptığımız son derece modern teknolojilerle donatılmış 5 bölge müdürlüğümüze ilave olarak Hyster’in geçmiş yıllarda başarılı hizmet vermiş bayi ağını koruyarak bu takıma yeni bayilerin eklenmesi adına çalışmalarımızın önemli bir bölümü tamamlandı. Hemen hemen Türkiye’nin tamamında, şu anda 7/24 servis ve yüksek parça bulunurluğu ile hizmet veriliyor” açıklamasında bulundu.

tsm-1.jpg

EN BÜYÜK LİMANLARIN TERCİHİ
Tekli ve ikinci sırada 5 konteyner üst üste çoklu istifleme imkanı tanıyan Hyster big truck modelleri, özellikle zamanla yarışın olduğu liman operasyonlarında tercih ediliyor. Hızları, yüksek performansları, düşük yakıt sarfiyatları, düşük işletme maliyetleri ve yüksek güvenlik standartları ile dünyanın en büyük limanlarında kullanılan Hyster big truck grubu ürünler, özellikle son yıllarda ülkemizde de pazar lideri konumunda.

Sumitomo’yu tanıyalım…
Japon devlerinden Sumitomo İş Makineleri, dünyanın en ileri teknolojisi ve mühendisliği ile üretim yapıyor. Kendi demir madenlerinde kullanmak üzere 1963 yılında kurulan Sumitomo İş Makineleri, ağır iş koşullarına göre ürettiği yüksek kaliteli iş makineleri ile kısa sürüde markalaşmış ve global bir üretici haline geldi. Dünya pazarına yüksek verimli hidrolik ekskavatör ve asfalt serme makinası üreten Sumitomo, Asya, Amerika, Afrika ve Pasifik pazarında önemli pazar payına sahip.

Ana değerleri arasında en önde gelen “güven” tüm faaliyetlerinde temel oluştururken, üretmiş olduğu tüm iş makinelerinde “verimlilik” ve “düşük işletme maliyeti” ile “en çevreci” makine olma başarısı gösteren Sumitomo İş Makineleri, dünyada bir çok ülkede Kullanıcılara sağladığı avantajlar ve aldığı enerji tasarruf ödülü ile en çok tercih edilen iş makinesi markalarının başında geliyor.

Burak GÜNER – Marin&Port

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.