"Treyler üretim kapasitemizin sadece %20'si ile 65 ülkeye ihracat yapıyoruz"

"Treyler üretim kapasitemizin sadece %20'si ile 65 ülkeye ihracat yapıyoruz"

Türkiye'nin 100 bin treyler üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten TREDER Başkanı Yalçın Şentürk "Ürettiğimiz treylerler, 7 kıtada 65'ten fazla ülkeye ihraç ediliyor. Ancak kapasitemizin sadece beşte birini kullanabiliyoruz" dedi.

Treyler Sanayicileri Derneği (TREDER) Başkanı Yalçın Şentürk, "Türkiye'de üretilen treylerler, 7 kıtada 65'den fazla ülkeye ihraç ediliyor. Ancak kapasitemizi ne kadar kullanıyoruz diye sorarsanız ancak beşte birini kullanabiliyoruz. 5 yıl önce Avrupa'nın 2'nci büyük treyler pazarına sahiptik, bugün çok gerilere düştük." dedi.

Çekici, kamyon, treyler ve üst yapı sektörünü kapsayan Ağır Vasıta Zirvesi, sektör paydaşlarını bir araya getirdi.

Eski Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in katılımıyla düzenlenen zirvenin açılış konuşmasını yapan Şentürk, Türkiye'nin ağır vasıta üretim gücü ve potansiyeline vurgu yaptı.

Türkiye'nin 100 bin treyler üretim kapasitesine sahip olduğunu belirten Şentürk, "Bugün Türkiye'de üretilen treylerler, 7 kıtada 65'ten fazla ülkeye ihraç ediliyor. Ancak kapasitemizi ne kadar kullanıyoruz diye sorarsanız ancak beşte birini kullanabiliyoruz. 5 yıl önce Avrupa'nın 2'nci büyük treyler pazarına sahiptik, bugün çok gerilere düştük. İşte bu yeteneklerimizle kapasitemizi kullanarak, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika'nın en büyük treyler üreticisi olmak istiyoruz." dedi.

zirve-treder.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.