Travego yeniden doğdu

Travego yeniden doğdu

Otobüs firması sahipleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım galası muhteşem bir şova sahne oldu. Binek otomobili andıran...

Otobüs firması sahipleri ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen tanıtım galası muhteşem bir şova sahne oldu.

Binek otomobili andıran özellikler eklenen yeni TRAVEGO, kullanıcısına  en üst seviyede güvenlik, konfor, ergonomi, güç ve performans sunarak ekonomi ve yüksek kazanç için gerekli tüm şartları yerine getiriyor. Mercedes-Benz Türk’ün son dönemde 44 milyon Euro tutarında ek yatırım yaparak ürün, üretim kalitesi ve verimliliğini arttırdığı Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen yeni TRAVEGO, sürücü ve yolcularına konfor sunuyor.

Dış tasarımda değişen tampon yapısı nedeniyle yeni bir ön görünüm kazanan TRAVEGO’nun ön camı, eskisine nazaran hem daha zarif görünüyor, hem de gerektiğinde kolayca değiştirilebiliyor.

Yeni TRAVEGO, en üst düzeydeki sağlamlık ve dayanıklılık kriterlerine de uygun:  Hoşdere Fabrikası’ndaki katoforez daldırma boya tesisinde gördüğü işlem sayesinde karoseri, korozyona karşı en iyi şekilde korunuyor.

Şimdi al mayısta öde!

Ocak 2011’den itibaren Türkiye’de satışa sunulacak olan Yeni Travego’nun liste satış fiyatını tüm ısrarlarımıza karşın öğrenemedik. Ancak, 2007 yılındaki önceki modelin 175 bin Euro olduğu göz önüne alındığında Yeni Travego’nun da 200 bin Euro’yu biraz aşan bir liste fiyatıyla satışa sunulacağını söylemek mümkün. Tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mercedes-Benz Türk Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün liste fiyatları üzerinde çok büyük farklar olmadığını kaydederek, “Tabi ki, filo alımlarında çok daha cazip rakamlar telaffuz edilebilir. Ancak, bu ay itibariyle satışa çıkardığımız Yeni Travego’yu şimdi alıp, mayısta ödeyebilme imkanı getirdiğimizi müjdeleyebiliriz” açıklaması yaptılar.

Yeni TRAVEGO iki farklı uzunlukta üretildi

Aracın ön kısmında uygulanan ön çarpışma koruma sistemine bağlı olarak ilk nesil araca göre gövdesi180 mm uzayan yeni TRAVEGO iki farklı uzunlukta üretiliyor:

§  2 akslı, 12,18 m uzunluğunda TRAVEGO 15 SHD modeli

46 yolcu kapasiteli ve 428 PS (315 kW) gücünde, EURO 4 normuna uygun, sıralı 6 silindirli OM 457 LA motorla donatılıyor.

§  3 akslı, 14,03 m uzunluğunda TRAVEGO 17 SHD modeli

54 yolcu kapasiteli ve 476 PS (350 kW) gücünde, EURO 4 normuna uygun, V 8 OM 502 LA motora sahip

Üst düzeyde güvenlik

§  Ön taraftan gerçekleşen çarpışmalarda darbeyi emerek kaza anında sürücü ve ön koltuklarda oturan kişileri koruyan  “Ön Çarpışma Koruyucu Sistemi” (Front  Collision Guard – FCG) devreye giriyor ve ön aks geriye kayıyor.

§  Elektronik Seviye Kontrolü  ile yüksek yol tutuşu sağlanmış.

§  Viraj dönüşlerinde güvenli görüş sağlayan, sis farına entegre viraj içi aydınlatma sistemi eklenmiş.

§  Yağmur sensörü ve fasılalı ön sileceklerin çalışması otomatik olarak yağış hızına uyarlanabiliyor.

§  Acil fren anında zincirleme kazaları önlemek için arkadaki Adaptif Fren Lambaları saniyede 3 kez yanmaya başlıyor.

§  Aracın şeritten çıkması halinde sürücüyü uyaran şerit takip sistemi devreye giriyor.

 Multimedya tasarımı da Mercedes markalı

Mükemmel bir ürün yarattıklarını ve en küçük aksaklığa dahi izin vermemek adına multimedya sistemlerini de kendi bünyelerinde tasarladıklarını ifade eden Mercedes-Benz Kurumsal İletişim ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün, “Şu an multimedya sistemleri için uyum testlerini yapıyoruz. Yolcunun kaza anında alnının çarparak yaralanabileceğini dahi göz önüne alacak bir düzenek geliştirdiğimizi söyleyebilirim. Çünkü multimedya kablolarının dahi ehliyetli insanlar tarafından yapılması gerektiğine inanıyoruz. Tamamlandığında, rekabetçi bir fiyat farkı ile müşterilerimizin beğenisine sunacağız” diye konuştu.

Selçuk ONUR - KARA&DENİZ GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.