Transit'te Avrupa'nın tek üretim üssü oluyoruz

Transit'te Avrupa'nın tek üretim üssü oluyoruz

Ford Motor Company, Avrupa’daki zararlarını azaltmak amacıyla radikal kararlar almaya devam ediyor. Belçika Genk fabrikasının ardından bu kez de Transit’in...

Ford Motor Company, Avrupa’daki zararlarını azaltmak amacıyla radikal kararlar almaya devam ediyor. Belçika Genk fabrikasının ardından bu kez de Transit’in İngiltere’deki üretimini bitiriyor. Transit’in Avrupa’daki tek üretim üssü Gölcük olacak

Bu yıl Avrupa’da yaklaşık 1.5 milyar dolardan fazla zarar edeceği tahmin edilen Ford Motor Company, bunu azaltmak ve yeniden kar eden bir hale gelebilmek için radikal kararlar almaya devam ediyor. Önceki gün Belçika’daki 48 yıllık Genk fabrikasını kapatacağını duyuran Ford, bu kez de önlemler çerçevesinde İngiltere Southapmton’daki Transit fabrikasını ve Dagenham’daki parça üretim tesisini kapatacağını açıkladı. Bu kararla Transit’in Avrupa’daki tek üretim üssü Gölcük’teki Ford Otosan tesisleri olacak.

Ford Başkanı Alan Mulally, ABD’de kendilerini karlılığa ulaştıran One Ford (Tek Ford) stratejisini, Avrupa’daki zararlarından kurtulmak için de kullanacaklarını belirterek “Yeni ürünlere odaklanıp, verimliliği artırarak güçlü bir marka haline geleceğiz” dedi.

3 milyar dolar zarar

Ford tarafından açıklanan önlemler ve geçiş planına göre şirketin Avrupa’daki üç üretim tesisi kapatılacak, Rusya hariç bölgedeki üretim kapasitesi yüzde 18 yani yaklaşık 335 bin adet düşürülecek. Ford, böylelikle yılda 450-500 milyon dolar tasarruf etmeyi öngörüyor. Şirket, bu yıl 1.5 milyar dolar zarar beklerken, gelecek yıl da zararının benzer miktarda olacağını öngörüyor. Yani iki yılda toplam zararın 3 milyar dolar olacağı öngörülüyor.

2013’te kapatılıyor

Alınan kararlar çerçevesinde Ford’un Southampton’daki Transit fabrikası ile Dagenham’da Transit parçaları üreten tesis 2013’te kapatılacak. Transit üretimi, bu tarihten sonra Avrupa’da sadece Ford Otosan’ın Gölcük tesislerinde yapılacak. Bu üretim için de, mevcut 320 bin adetlik kapasitenin kullanılması bekleniyor.

Ford’un bu kararıyla İngiltere fabrikalarından 1400, Belçika’dansa 4 bin 300 kişiyi işten çıkarması bekleniyor. İngiltere’deki kalan tesisler ise, yeni yatırımlarla birlikte Ford Avrupa’nın motor üretim üssü olarak kullanılacak.

Uzmanlar, Ford’un bu kararla ülkedeki 100 yıllık araç üretiminden tamamen çıkmış olacağını belirtiyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.