Tragger, elektrikli hizmet araçlarıyla dünyaya açılıyor

Tragger, elektrikli hizmet araçlarıyla dünyaya açılıyor

Yeni nesil elektrikli hizmet araçları üreten Tragger, Türkiye’deki kurumsal firmalar ve belediyelerle işbirliğini artırırken, yurt dışında da hedef büyüttü. Şirket, bu alanda global marka olmayı hedefliyor.

CDMMobil bünyesinde yeni nesil elektrikli hizmet araçları üreten Tragger, bir yandan Türkiye’deki büyük kurumsal firmalar ve belediyelerle işbirliğini artırırken, öte yandan yurt dışında büyümeye odaklandı. Temmuz ayında Avustralya'da Sidney Belediyesi’ne yüzde 100 elektrikli Atık Taşıma Aracı teslim eden şirket, bir başka aracını ise Almanya’ya teste gönderdi. Tasarım da iddialı olan şirket,, bu alanda global bir marka olmayı hedefliyor.  

Otomotiv sektöründe tasarım  ve mühendislik alanında 30 yıllık tecrübesi bulunan CDMMobil, bünyesindeki Tragger ile  otelcilerden lojistikçilere, havalimanlarından hastanelere kadar farklı alanlardaki büyük kurumsal işletmelere ve belediyelere yeni nesil elektrikli hizmet aracı üretiyor. Yüzde 100 elektrikli Tragger Yeni Nesil Hizmet Araçları üç farklı seriden oluşuyor: Profesyonel Serisi,  Lojistik Serisi ve Transfer Serisi. 2,4 ve 6 kişilik versiyonlarıyla genel amaçlı insan taşıma, parklar, bahçeler, kampüsler, turistik tesislerde hizmet aracı olarak kullanılan Transfer Serisi, aynı zamanda  ambulans hizmeti, güvenlik, otoparklardan insan taşıma ve fabrikalar için bakım ekibi aracı olarak da kullanılabiliyor. Bu serinin son ürünü olan T-Car geçen hafta İstanbul’da düzenlenen Teknofest’te ilk kez kamuoyuna tanıtıldı. Profesyonel Serisi ise açık ve kapalı kasa ile yük taşıma, çöp damperi üst yapısı ile çöp toplama, makaslı platform,  su veya yakıt tankeri, yangın söndürme; merdivenli bakım aracı; atık su toplama ve  bahçe -peyzaj bakım gibi alanlarda tercih ediliyor. Lojistik Serisi de tesislerin içerisinde çekici amaçlı kullanılıyor.

saffet-cakmak.jpg

CDMMobil Kurucu Ortağı Saffet Çakmak, yurt içinde müşteri sayılarının hızla arttığını vurgularken, yurt dışında da pazarlama çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi. Avustralya'da Sidney Belediyesi’ne teslim edilen yüzde 100 elektrikli Atık Taşıma Aracı’nın ardından Almanya’ya da bir aracı test amaçlı gönderdiklerini açıklayan Çakmak, “Son teknolojiyle donatılmış çevre dostu yüksek kalitedeki araçlarımızla tüm dünyaya hizmet vermek istiyoruz. Yüzde 100 yerli ve milli teknolojimizle global bir marka olmayı hedefliyoruz” dedi. Çakmak, yurt dışına satış işini özellikle Almanya’daki şirketleri aracılığı ile yapacaklarını söyledi. 

Antalya ve Bodrum belediyeleri ile görüşüyor

Son olarak piyasaya sunulan ve geçtiğimiz hafta Teknofest İstanbul festivalinde tanıtılan T-Car transfer aracına ilginin büyük olduğuna dikkat çeken Çakmak,  şöyle devam etti: “Ülkemizin milli teknoloji hamlesi hedefleriyle paralel misyona sahip yerli ve milli yüzde 100 elektrikli Tragger araçları, Teknofest İstanbul 2019 kapsamında festival alanında “Etkinlik Alanı Ulaşım Sponsoru” olarak görev yaptı. Tasarım, performans, ekonomi, kullanıcı deneyimi ve çevrecilik açısından üstün özellikler taşıyan Tragger ürün ailesinin Transfer Serisi’nin yeni üyesi T-Car ise ilk kez kamuoyuna tanıtıldı ve büyük ilgi gördü. Hatta Teknofest 2019'u ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay, alanı Tragger T-Car ile gezdi. Araçla ilgili bilgi alan Sayın Oktay, aracın yerli ve milli olmasının gurur verici olduğunu belirtti. Bu araçlarımızla ilgili Bodrum ve Antalya belediyeleri ile görüşüyoruz. T-Car araçlarımıza özellikle turizm beldelerinden ve otellerden büyük ilgi bekliyoruz.” Çakmak, yerli üretim avantajı sunan T-Car’ı yurt dışından ithal edilen yabancı markalı araçlardan yüzde 30 daha uygun fiyata sattıklarının da altını çizdi. 

 “Firmalar araçlarımızla karbon ayak izini azaltıyor”

 Çevreye duyarlı bir şirket olarak sürdürülebilirlik konusunu çok önemsediklerini vurgulayan Saffet Çakmak, “Araçlarımızın en önemli özelliklerinden biri de çevreci olması. Çevre dostu yüzde 100 elektrikli yeni nesil hizmet araçlarımız,  karbon ayak izini azaltılması hedefinde kurumlara katkı sağlıyor” dedi. Özellikle belediyelerin ve yurt içi dağıtım şirketlerinin filolarında elektrikli araç sayısını artırmaya odaklandığını aktaran Çakmak, “Tüm dünyada bu yönde bir eğilim var. Bazı ülkelerde ise bu süreç daha hızlı ilerliyor. Mesela ABD’de 35 bin nüfuslu kasabada 11 bin T-Car benzeri araç var. Elektrikli ve çevreci olduğu için tercih ediliyor. Öğrenciler de kullanıyor” diye konuştu. 

“Otonom araç geliştiriyoruz”

Saffet Çakmak, otonom araçlar konusunda da çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Otonom araçların gelecekte sürücülü araçların yerini alacak olması nedeniyle bu teknolojinin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalara hız verdik.  Tragger,, Teknofest Robotaksi Yarışması için de Kocaeli Üniversitesi öğrencileri tarafından “otonom ready” araç platformu olarak hizmet etti” dedi. 

 TRAGGER ARAÇLARIN ÖNE ÇIKAN ÖZELLİKLERİ:

 -Kolay şarj imkanı

-6 saat şarj dolum süresi

-80 km menzil

-Yüzde %85 yakıt tasarrufu  

-Sağlam şasi yapısı ile 24 saat kesintisiz hizmet  

-Uzun ömürlülük 

-Bakım giderinin olmaması  

-Arızasızlık avantajı 

-Yedek parça sorununun olmaması 

-1.5 yılda maliyetini  amorte etmesi

-Sessiz olması

Aysel YÜCEL – DÜNYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.