Trafik Sigortası’nda teklif dönemi

Trafik Sigortası’nda teklif dönemi

Tarifeleri uzun süredir serbest olarak belirlenen Trafik Sigortası primlerinde uygulanan yüksek rakamlar Hazine Müsteşarlığı’nı harekete geçirdi. 1 Ekim...

Tarifeleri uzun süredir serbest olarak belirlenen Trafik Sigortası primlerinde uygulanan yüksek rakamlar Hazine Müsteşarlığı’nı harekete geçirdi.

1 Ekim 2013 tarihinden itibaren, sigorta şirketlerine teklif verme sistemi oluşturmaları istendi. Buna ilave olarak verilen teklifin ay sonuna kadar geçerli olması zorunluluğu getirildi. Hazine’den alınan bilgilere göre, yeni uygulama, bireylerin seçeneğini artıracak. İstedikleri kadar  sigorta şirketinden teklif alma imkanını elde eden vatandaşlar, uygun buldukları tekliften sigortalarını yaptırabilecek. Vatandaşın aldığı teklifler üzerinde düşünebilmesi için de teklifler ay sonuna kadar geçerli olacak. Teklifin ayın son günü verilmesi halinde ise, bu teklif bir sonraki ayın ilk üç günü daha geçerliliğini koruyacak. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin internet sayfasında, sigorta şirketlerinin son 30 gün içerisinde sattıkları poliçeler için veriler paylaşılacak. Veriler içinde gerçekleşen en düşük, en yüksek ve ortalama primler ilan edilecek. Aktüeryal hesaplamalarla uyuşmayan ve sigorta yapmamak amacıyla yüksek tutarlı prim talep edilmesi durumu da mevzuata aykırılık oluşturuyor. Zorunlu Trafik Sigortası’nda tarifeler 1 Temmuz 2008’den bu yana şirketler tarafından serbestçe belirlenmeye başladı. Bu alanda faaliyet gösteren 32 sigorta şirketi bulunuyor.

Zaman

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.