Trafiğe kentsel dönüşüm çözümü

Trafiğe kentsel dönüşüm çözümü

Tuzla'da kentsel dönüşüm projesi, imar hakları artırılan ve projesi belediye meclisinden geçen İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesiyle başladı. Projenin...

Tuzla'da kentsel dönüşüm projesi, imar hakları artırılan ve projesi belediye meclisinden geçen İçmeler Kavşak Rehabilitasyon projesiyle başladı. Projenin uygulanacağı yerdeki hak sahipleriyle tek tek görüşen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, hazırladıkları projeyi ayrıntılarıyla anlattı.

 

Bölgenin imar haklarını artıran yeni proje Tuzla Belediyesi tarafından Büyükşehir Belediye meclisine sunuldu. Belediye meclisinden geçmesinin ardından hak sahipleri ile imzalar atıldı.

 

Yapılan anlaşma çerçevesinde, 2 bin 400 metrekare alanda bulunan imarsız 8 bina yıkılarak yerine bin 560 metrekarelik 13 katlı modern bir bina yapılacak. 48 daire ve 17 dükkanın yer alacağı binada hak sahiplerine birebir takas yapılıyor.106 ila 133 metrekare arası değişen dairelerden 30'u hak sahiplerine diğer 18 daire ise müteahhit firmaya kalıyor. Açığa çıkan yerler ise yola dahil edilerek trafik sorunu ortadan kaldırılacak.

 

İçmeler Kavşak Rehabilite projesinin tamamlanmasıyla Tuzla'nın büyük bir prestij kazanacağını belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı "proje sonuçlandığında, Tuzla'da çok az rastladığımız trafik yoğunluğu da ortadan kalkmış olacak. Yıkacağımız sekiz binanın yerine yapılacak bina ise İçmeler bölgesinin yenilenmesi adına örnek bir yapı olacak. Bu proje, sadece Tuzla'ya değil İstanbul'un modern şehircilik anlayışına katkı sağlayacak" dedi.

 

İş tamamlama süresi başlangıcından itibaren 12 ay olarak belirlenen projede, inşaat süresince evlerinden tahliye edilen vatandaşların kira bedelleri müteahhit firma TUZYAP A.Ş tarafından karşılanacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.