Toyota, üretime ara verdi

Toyota, üretime ara verdi

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, 11 Mart 2011 tarihinde Japonya'da meydana gelen binlerce insanın ölümüne ve çok büyük...

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş'den yapılan yazılı açıklamada, 11 Mart 2011 tarihinde Japonya'da meydana gelen binlerce insanın ölümüne ve çok büyük miktarda maddi hasara yol açan depremin Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. olarak kendilerini derinden üzdüğü belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

''Japonya'da gerçekleşen doğal felaketin ardından Toyota Motor Corporation tarafından yapılan açıklama ile firma çalışanlarının sağlıklı ve güvende oldukları bilgisine ulaşmış bulunmaktayız. Toyota Motor Corporation bu aşamada önceliğini, depremden etkilenen bölgelerde kurtarma çalışmalarına destek vermek, işbirliği içerisinde olunan tedarikçilerin çalışanları ve aile bireylerinin güvenliğini sağlamak olarak açıklamıştır.

 

Bu olağanüstü nedenden dolayı Toyota Motor Corporation Japonya'daki tüm fabrikalarındaki üretimi 14-16 Mart 2011 tarihlerinde durdurma kararı almıştır. Üretimin tekrar ne zaman başlanacağı konusunda Toyota Motor Corporation tarafından önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklama yapılacaktır.''

 

Toyota'nın Japonya dışındaki fabrikalarında ise üretimin devam ettiği ve markanın Türkiye operasyonlarını etkileyen olumsuz bir durum olmadığı dile getirilen açıklamada, hasar tespitinin bir an önce sonuçlanmasının ve felaketin yaralarının en kısa sürede sarılmasının arzu edildiği ifade edildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.