Toyota, düşünebilen otomobil üretecek!

Toyota, düşünebilen otomobil üretecek!

Toyota, “düşünebilecek” hatta “duyarlı” da davranabilecek otomobiller geliştirmek üzere araştırmalar yapmaya karar verdi.

Google’ın üzerinde çalıştığı ve denemelerine başladığı söylenen “robotik” yani kendi kendisine gidebilen otomobilinin “akıllı” olacağı kabul ediliyor.

Ancak sanıldığı gibi hiç de “zeki” olmadığı yani farklı durumlara göre “kendi kendine karar verme” yetisinin olmadığı yorumları yapılıyordu.

Bu tip araçların “akıllı” olduğunu, ancak sadece elektronik beyinlerine yüklenen çeşitli senaryolar ve komutlara göre hareket ettiğini, ancak “düşünemediğini” savunan Toyota, bu amaçla “düşünebilecek” hatta “duyarlı” da davranabilecek otomobiller geliştirmek üzere araştırmalar yapmaya karar verdi.

İLETİŞİMDE OLACAK
Stanford Üniversitesi’nin de aralarında bulunduğu bazı gruplarla çalışma ve araştırmalar başlatma kararı alan Toyota, ilk etapta 5 yıl sürecek program için 50 milyon dolar koyacağını açıkladı.

Söz konusu platformda araştırmacılar, yapay-zekalı düşünebilen sistemler üzerinde çalışıp, bu sistemlerin yeni nesil “kendi kendine gidebilen” araçlara nasıl uygulanabileceğini araştıracak.

Toyota’nın da içinde bulunduğu araştırmalarda, araçların değişik ortamlarda nesneleri tanıma kabiliyetleri geliştirilecek, karar verme yeteneği kazandırılacak, diğer araçlar ve insanlarla iletişim kurabilecek beceriye sahip olması sağlanacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.