Toyota '10 milyonu' geçecek

Toyota '10 milyonu' geçecek

Japon Toyota’nın 2013 sonunda yıllık 10 milyon araç üretimini geçen ilk otomotiv üreticisi olması bekleniyor. Japon Yeni’nin güç kaybetmesi ve ülkede...

Japon Toyota’nın 2013 sonunda yıllık 10 milyon araç üretimini geçen ilk otomotiv üreticisi olması bekleniyor. Japon Yeni’nin güç kaybetmesi ve ülkede hibrit araçlara talebin artmasıyla Toyota’nın yıl sonunda 10.1 milyon araç üretmesi öngörülmekte. Hino ve Daihatsu markalarının da dahil olduğu bu rakamın 3.3 milyonunun Japonya ’da üretilmesi planlanıyor.

Otomobil büyüyor ticari geriliyor

Bu yılın ilk 7 ayında otomobil ve hafif ticari araç pazarı toplamda yüzde 12,5 büyüyerek 453.3 bin adede çıktı. Otomobil satışları yüzde 20,3 artarken hafif ticari pazarı yüzde 7,3 daraldı. Temmuzda 71.5 bin araç satılırken ilk 7 ayda 1.6 lt altındaki otomobil satışları yüzde 22,2 arttı. Petrol fiyatlarının artmasıyla ilk 7 ayda satılan her 100 otodan 59,1’i dizellerden oluştu. Segmentlere göre en yüksek satış adedine yüzde 51,5 pay alan C (179.050 adet) segmenti ve ardından yine yüzde 34 pay ile B (118.161 adet) segmenti ulaştı. Düşük büyüme süreci ve sık denetimlerin ticari araç pazarını olumsuz etkilemeyi sürdürmesi bekleniyor.

Lassa’ya Alman onayı

Lassa Impetus Revo, Alman bağımsız test kuruluşu TÜV SÜD’ün gerçekleştirdiği sağlamlık testinde Amerikan, Avrupalı, Uzakdoğulu ve yerli rakiplerini geçerek en başarılı lastik seçildi. Brisa’nın ürettiği Revo’lar 60’ın üzerindeki ülkeye ihraç ediliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.