TotalEnergies’den madeni yağlardaki sahteciliği önleyecek adım

TotalEnergies’den madeni yağlardaki sahteciliği önleyecek adım

TotalEnergies ve ELF yeni ambalajlarında sunduğu güvenli karekod (safe QR) teknolojisi ve özel süper mühürlü (superseal) kapakları ile ürünlerin orijinalliğini güvence altına alıyor.

Motor yağlarında sahtecilik son yıllarda çok fazla karşılaşılan bir durum haline geldi. Üretici firmalara gelen müşteri şikayetleri sonucu tespit edilen sahte ürün sayısında artış görülüyor. Sahte motor yağlarının, ambalajlarının orijinal motor yağlarına olan yüksek benzerliğinden dolayı son kullanıcılar nezdinde tespit edilmesi oldukça zor. Bu sahte motor yağlarının belirsiz ve kontrolsüz içerikleri nedeniyle, görevlerini yerine getirmemeleri riski bulunuyor. TotalEnergies ve ELF yeni ambalajlarında sunduğu güvenli karekod (safe QR) teknolojisi ve özel süper mühürlü (superseal) kapakları ile ürünlerin orijinalliğini güvence altına alıyor.

TotalEnergies ve ELF, sahteciliği önlemek amacıyla yaptığı çalışmalar sonucu geliştirdiği, gizli güvenlik katmanına sahip kriptolu QR kod sayesinde hızlı ve kolay orijinallik kontrolüne olanak tanıyor. TotalEnergies ve ELF markalı motor yağlarının etiketlerinde bulunan QR kod ile son kullanıcılar, artık ürünün orijinal olup olmadığını anlayabilecek. Bunun için Google Play Store veya AppStore’dan “TotalEnergies ACF” mobil uygulamasını ücretsiz olarak indirmeleri ve uygulama üzerinden ürün etiketinde yer alan QR kodunu okutarak orijinalliğini sorgulamaları yeterli. Teknolojinin en önemli özelliklerinden biri de karekodun içine entegre edilen fiziksel gizli güvenlik katmanının kopyalanamıyor olması.

TotalEnergies ve ELF, aynı zamanda ambalajlarında kullandığı geliştirilmiş kapak teknolojisiyle de kullanıcılara ürün orijinalliğinden emin olma kolaylığı sunuyor. Yüksek güvenlikli “superseal” kapakların özelliği, ürünün kapağı açıldıktan sonra alttaki “superseal” adı verilen mühürlü kısım çekilip koparıldığında mührün tekrar kullanılamayacak şekilde açılmış olması. Böylece orijinal bidonların kötü niyetlerle yeniden kullanımının önüne geçilmiş oluyor. “Superseal” kapaklar Türkiye’de üretilen ürünlerin tamamında kullanılıyor.

TotalEnergies, sahte ürün alımının önüne geçmek için son kullanıcılara ürünleri, yetkili servis noktalarından, yetkili distribütörlerin dağıtım yaptığı özel servis ve yedek parça satış noktalarından, TotalEnergies akaryakıt istasyonlarından veya uzman servis merkezlerinden tedarik etmelerini ve satın alınan ürünlerin orijinal olup olmadığını TotalEnergies ACF mobil uygulaması ile mutlaka kontrol etmelerini öneriyor.

Total Turkey Pazarlama ve Teknoloji Direktörü Fırat Dokur, konuyla ilgili olarak “Motor yağlarında taklit ürünler günümüzde çok fazla karşılaşılan bir durum. Çözüm olarak servisler ve son kullanıcılar için ürünlerin orijinalliğini kolayca sorgulayabilecekleri QR kod teknolojisini geliştirdik. Aynı zamanda geliştirilmiş kapak teknolojisi ile ürünlerin orijinalliğini güvence altına alıyoruz. Bu sayede sahteciliği önlemek anlamında çok büyük ve etkili bir adım atmış olduk. Madeni yağ sektöründe orijinallik kontrolü için güvenli QR kod uygulaması ve yüksek güvenlikli “superseal” kapaklar ilk kez TotalEnergies ve ELF tarafından kullanılmaya başlandı. Sektörde önemli bir soruna yenilikçi bir çözüm getirdiğimizi ve hem araç servisleri hem de son kullanıcılara büyük bir rahatlık ve kalite güvencesi sağladığımızı belirtmekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Sahte yağ kullanımı, araç ve kullanıcısı için birçok problemi beraberinde getiriyor

Uygun teknik spesifikasyonlara ve ekipmanın gerektirdiği teknolojiye sahip olmayan sahte motor yağları, silindirler ve pistonlar başta olmak üzere motorun tüm hareketli parçalarında tamiri mümkün olmayan hasarlar oluşturarak motor ömrüne doğrudan etki edebiliyor.

Gerekli katkı paketi kullanılmadığı durumlarda yeterli temizleme ve mekanik parça koruması yapılamaması, motor içerisinde oluşan kurumun temizlenememesi ve motor aksamına yapışarak işleyişi bozması, uygun olmayan yağ viskozitesi nedeniyle eksik yağlamanın meydana gelmesi, standartlar dışında ürünlerin kullanılması sonucu motor emisyon değerlerinin dışına çıkılması ve bu amaçla sistemde yer alan filtre, katalizör vb aksamın fonksiyonlarının kesintiye uğraması ve arızalanabilmesi gibi sorunlar “sahte yağ ve vasıfsız ürün kullanımı” sonucu ortaya çıkabilecek sorunlardan yanlızca bazıları.

Bu tip durumlar yalnızca aracın performansını düşürmekle kalmayıp, yüksek emisyon oranlarıyla çevreye zarar verilmesine yol açtığından, motora, kullanıcıya, çevreye ve en nihayetinde de ülke ekonomisine önemli zararlar verebiliyor. Bunların da ötesinde, sahte motor yağlarının kullanılması sonucu oluşabilecek olumsuz durumlar, kazalar, patlamalar veya yangın gibi sürüş ve insan güvenliğini tehdit edecek daha büyük tehlikeleri de arz edebiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.