Toplu taşıma ücretlerinden artık ÖTV alınmayacak!

Toplu taşıma ücretlerinden artık ÖTV alınmayacak!

Yapılan düzenleme kapsamında, toplu taşıma ücretlerinden de artık ÖTV alınmayacak. Gelirlerin artırılabilmesi noktasında MTV gelirlerinden büyükşehire pay aktarımı yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile AK Parti tarafından hazırlamış olduğu yeni taslakta 30 büyükşehir belediyesinin merkezi bütçedeki vergi geliri paylarına yeni uygulamalar getiriliyor. Uygulama için muhalefe partilerinin de görüşleri alındı.

Yapılan düzenleme kapsamında, toplu taşıma ücretlerinden de artık ÖTV alınmayacak. Gelirlerin artırılabilmesi noktasında MTV gelirlerinden büyükşehire pay aktarımı yapılacak. CHP’nin gündeme getirdiği MTV gelirlerinden büyükşehirlere pay aktarılması önerilerine sıcak bakan AK Parti kurmayları, konunun Maliye ile yapılacak değerlendirme sonrasında netleşeceğini açıkladı. Yeni tasarıyla MTV gelirlerinin yüzde 10’luk kısmının büyükşehir belediyelerine aktarılması ön görülüyor. Taslakta park cezalarından elde edilecek gelirlerle birlikte deprem sigortası ve yangın sigortası gibi kalemlerden elde edilmekte olan prim gelirlerinin büyükşehir belediyelerine aktarılması gündeme geldi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.