TOBB çatısında kadınlara lojistik eğitimi verilecek

TOBB çatısında kadınlara lojistik eğitimi verilecek

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, 2007 yılında kadın girişimci potansiyelinin geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi ve girişimcilik kültürünün gelişmesine öncülük etmek üzere TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nu (KGK) kurdu.

TOBB KGK, Türkiye’nin 81 ilinde girişimcilik ekosistemini kadınlar için daha elverişli hale getirmek için her yıl yüzlerce faaliyet gerçekleştiriyor. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kadınların iş dünyasında hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için kurduğu TOBB KGK sayesinde kadınlar arasında girişimciliğin bir kariyer seçeneği olarak önemi her geçen gün artıyor. 7 bin üyesi ile Türkiye’nin en geniş kadın girişimci ağı olan TOBB KGK’nın kurul üyeleri işkadınları, profesyonel yöneticiler, girişimcilik konusunda akademik çalışma yapan akademisyenler ile bu sahada bölgesel ya da ulusal ölçekte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşu yöneticilerinden ve girişimciliği destekleyen kamu kurum ve kuruluş temsilcilerinden oluşuyor. Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin 81 ilinde temsilcilikleri bulunuyor. TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulları seçimle işbaşına gelen 15 kişilik yönetim kurulundan oluşuyor. Biz de Hürriyet İK olarak her hafta bir ilimizdeki Kadın Girişimciler Kurulu ile görüşerek kurulların ildeki girişimcilik ekosistemine katkılarını ve KGK yöneticilerinin hikâyelerini anlatıyoruz. Bu hafta Balıkesir’deyiz...TOBB’un katkılarıyla hazırlanmıştır.

TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurbin Tüfekçioğlu, sanayide girişimciliği öğrenen isimlerden. İş hayatına 90’lı yıllarda babasının yanında başladığını belirten Tüfekçioğlu, şunları anlattı: “Babam demir tüccarıydı. O yıllarda sanayide neredeyse kadın yoktu. Babam demir çelik-elektrot bayisiydi. Yanında çalışmaya başladım. Farkında olmadan kadınların önünü açtım sanayide. Balıkesir çok büyük bir yer değil. Herkes kızlarını getirmeye başladı. Rol model olmak çok güzel. Azimle, hırsla oluyor. Aynı zamanda bir de otel yaptı. Ancak otel açıldıktan bir süre sonra babamı kaybettik ve otelcilik hayatım başladı. Bir süre sonra ise aile girişimlerinin yanına kendi girişimlerimi de eklemeye başladım. Türkiye’nin önde gelen bir firmasının üç markasını alarak, konfeksiyon işine başladım. Konfeksiyonun girdiği krizden sonra o işi bırakarak organizasyon ve catering işine başladım. Orada da farklı bir akım gelişti. Kurumsal yerlere hizmet vermeye başladık. Halen o firmam devam ediyor. Ben her zaman derim ki, ‘Israrcı olunmadan, girişimci olunmuyor.’ 2004 yılında da Balıkesir İş Kadınları Derneği Başkanı oldum.

GENÇ NÜFUSU BURADA TUTACAK İŞLER YAPACAĞIZ

Halen KAGİDER üyesiyim. TOBB Balıkesir Kadın Girişimciler Kurulu’nun da ilk Başkanı oldum. İş hayatında başarılı olmak sivil toplum hayatında yer almayı da beraberinde getiriyor. Kurulda Balıkesir’de 194 üyemiz var. 15’i il icra kurulunda görevli. Bugüne kadar birçok proje yaptık. Kadınlara daha bilinçli anne olmaları için, bebek bakım eğitimleri verdik. Hünerli Eller Projesi’ni yaptık. Kadınlar evlerinde ürettikleri ürünleri satıyorlar, yiyecek-içecek üretilen herşey... KOSGEB’in girişimcilik kurslarını beraber yürüttük. Potansiyeli olan çok ürünümüz var. Zeytinyağımız, zeytinimiz çok meşhur. Erdek’te kırmızı soğan çok meşhur oldu. Peynirlerimiz çok meşhur. Bu ürünler için proje yapmak istiyoruz.

Hacer BOYACIOĞLU – HÜRRİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.