Tırsan’dan Borusan’a 105 intermodal treyler

Tırsan’dan Borusan’a 105 intermodal treyler

Tırsan, özellikle tren taşımalarına uygun treyler satışlarını artırarak sürdürüyor. Firma, son olarak Borusan Lojistik’e 25 adedi askılı olmak üzere toplam 105 treyler teslimatı yaptı. Borusan, iki yıl içinde 500 treyler daha alacak.

Türkiye’nin lider treyler markası TIRSAN, 2017 yılını sanki intermodal treyler yılı ilan etti. Önce Türkiye’de üretilmediği için lojistik firmalarının yurtdışından temin yoluna gittiği swapbody üreten firma, bu kez Borusan Lojistik’in talepleriyle ortaya çıkan ön dingilsiz modeliyle de adından sıklıkla söz ettireceğe benziyor.

“Ön dingilsiz askılı treyler, Avrupalı lojistik firmalarından da talep alacak”

cetin-nuhoglu-005.jpgTeslimat töreninde konuşan TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çetin Nuhoğlu, “Borusan ile aileden gelen yakın ilişkilerimiz oldu. Borusan’ın daha önceki yurtiçi taşımalarında konteynerler verdik. Bugünkü yatırım miktarı da oldukça büyük. 105 araç teslim ediyoruz. 25 adedi tekstildeki tren taşımalarına uygun askılı treyler. İlk defa Avrupa’da çalışacak. Bunun Avrupalı nakliyecilere de örnek olacağını umuyorum. Borusan, satın alma sürecinde bizi çok zorladı. Çok titiz isteklerde bulundular, toplantılar yapıldı. Yalnızca kullanacaklarına odaklandılar. ‘Aman öküz büyük olsun da, isterse çift sürmesin’ demediler. Yalnızca işlerine odaklandıkları için birlikte çok güzel bir çözüm modeli yarattık.  Yine onların talepleriyle ön dingili kaldırdık. Ar-Ge ile yapılan uzun çalışmalar sonucu başardık. Dingilin kaldırılıp da çalıştığı modele geçtik. Bize de büyük katkısı oldu” ifadelerini kullandı.

ibrahim-dolen-001.jpgİbrahim Dölen: 2019’a kadar 3 firma satın alabiliriz  

Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen de, “Biz lojistiği severek ve bilerek yatırım yapıyoruz. Borusan’ın hiçbir yılı yatırım yapmadan geçmemiştir. Önümüzdeki 3 yıllık planda dijitalleşme üzerinde yoğunlaşacağız. 27 proje üzerinde çalışıyoruz. 2019 yılına kadar yerli veya yabancı 3 firmayı daha satın alıp, bünyemize katabiliriz.  Bilgiyi TIRSAN ile birlikte paylaşmaktan mutluluk duyduk. İlk kez dingil kaldırma sistemini burada uyguladık. İnşallah TIRSAN için de yeni bir model olur. İhracatçının maliyetini indirebilmek her türlü yatırımı yaparız. Satın aldığımız iki yıl içinde 600’e çıkacak paketin ilk 105 adedidir.  Rekabet herkesi zorluyor ama zorlandığında iyi şeyler ortaya çıkar. Avrupa zihniyetiyle çalışan bir Türk firmasından aldık ve çok mutluyuz” diye konuştu.  

okyay-ozturhan.jpgDaha sonra söz alan Borusan Lojistik Uluslararası Taşımalar Genel Müdür Yardımcısı  Okyay Özturhan da şunları söyledi: “Bugün teslim aldığımız ürünleri yeni başlayacağımız bir intermodal  taşıması için düşünüyoruz. Yeni yapılan yatırımlarla ciddi bir boyuta ulaşacak. Özellikle Kuzey Batı Almanya’dan Lüksemburg’a taşıyarak hem ithalat ve ihracat bazında önemli işler yapacağız. Kapasitemizi de artırarak kendi konsolidasyon merkezimizde konsolide ederek, pazar payımızı artıracağız. Başta otomotiv, tekstil ve kimya olmak üzere Avrupalıların da bir tedarik gücü olmayı hedefliyoruz.”

 

volkan-yildirim.jpgSon olarak söz alan Borusan Lojistik Karayolu Operasyonları Genel Müdürü Volkan Yıldırım ise, “TIRSAN’ın sahada gösterdiği destek için teşekkür ediyorum.  Belirtildiği gibi her şeyi test etme ve aklımızdaki soruları sorma şansımız oldu. Bir Türk firmasından satın alınmasından ayrıca mutluyuz. Her zaman desteklediğimiz yeşil lojistiğe katkı yapacak dorseler seçtik. İki taraf da ortak çalışmalarla en verimli sonucu elde etti” açıklamasını yaptı.

Ön dingilin kaldırılması ne getirir?

Ön dingilsiz modeli mega treylerde opsiyon listesine aldıkları ifade eden TIRSAN Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, özellikle tekstil ve tren taşımalarında maliyetleri azaltacak ve lojistik şirketlerine ciddi katkılar sağlayacak modelin avantajlarını şu sözlerle özetledi: “Altı lastik sürtünürken, eğer yükünüz 8 tondan az ise, o bir dingile ihtiyacınız yok. Boş gidip dolu geliyorsanız, boş giderken de ihtiyacınız yok. Özellikle konfeksiyon taşırken zaten 8 tonluk bir yüke ulaşmazsınız. Ön dingilsiz bir araç size yakıt tasarrufu ve lastiklerin boşa aşınmaması olarak geri dönecektir.”

on-dingilsiz-treyler.jpg

tirsan---borusan-(1).jpg

tirsan---borusan-(47).jpg

Selçuk ONUR -  LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.