TIRSAN Doğu'da 'Gelecek'i buldu

TIRSAN Doğu'da 'Gelecek'i buldu

TIRSAN, faaliyetlerine başladığı 1997 yılından bu yana ilk kez bağımsız bir treyler bayi ile çalışacak. Mercedes’in Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki...

TIRSAN, faaliyetlerine başladığı 1997 yılından bu yana ilk kez bağımsız bir treyler bayi ile çalışacak. Mercedes’in Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki en güçlü satış ağını yöneten Gelecek Otomotiv, treylerde TIRSAN’ın tüm altyapı ve üstyapı hizmetlerini üstlendi.

Protokolün imzalanmasından önce yapılan basın toplantısında konuşan TIRSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ö. Çetin Nuhoğlu, “Bugün bir ilki yaşıyoruz. TIRSAN 1977’den bu yana ilk kez bağımsız bir treyler bayi ile çalışmaya başladı. Mercedes’in bu bölgedeki kendi alanında en büyüğü olan  Gelecek Otomotiv ile yollarımızı birleştirdik. Bundan böyle TIRSAN’ın Erzurum, Malatya ve Diyarbakır’daki satış, satış sonrası hizmetleri Gelecek Otomotiv tarafından yürütülecek” diye konuştu.

Üstyapı eksikliğimizi de kapattık

Gelecek Otomotiv AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ da, 2004 yılında Diyarbakır bayiliği ile yola çıktıklarını kaydederek, “Daha sonra Malatya ve  Erzurum ile bölgede çok önemli bir yere geldik. Bu gücümüzü TIRSAN gibi bir marka ile birleştiriyoruz. Birçok markanın bir araya gelerek satabildiği treyleri tek başına satan TIRSAN ile güçlerimizi birleştirmekten çok mutluyuz. İkinci el, finansman, sigorta, servis gibi satış sonrası hizmetleri de vereceğiz. Eksikliğimiz üstyapıydı. O eksikliğimizi de böylece kapattık” açıklamasını yaptı.

 Diyarbakır’ın otomotivdeki lokomotif şirketlerinden Gelecek Otomotiv, 2008’de Avusturya’nın Salzburg kentinde düzenlenen ve tüm dünyadaki 3 bin Mercedes bayisini kapsayan memnuniyet anketinden lider olarak çıkmış. 2009’da da Türkiye’deki en fazla çekiciyi satan firma. Gelecek Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Hekim Toloğ, çekicideki başarılarını treylerde de sürdürme kararlılığında. Bu yılı 400 treyler satışı ile kapamayı hedefleyen Toloğ perdeli, frigorifik treyler ve akaryakıt tankerinin satışlarındaki en önemli ağırlığı teşkil edeceğini sözlerine ekledi.

Çekici Mercedes, treyler

 TIRSAN doğru bir ortaklık  

Yeni anlaşmanın firmaları karşı karşıya getirebilme riskini soran basın mensuplarına tarafların yanıtı şöyle oldu:

Hekim Toloğ: Yasa gereği, isteyen istediği bayiyle çalışabilir. Çekicide Mercedes bayi olmamızın satışlarımıza etkisi pozitif olacaktır. Ayrıca, kendi bayilerinin de çok iyi bir marka ile işbirliği yapmasına onlar da sevinecektir diye düşünüyorum.

Çetin Nuhoğlu: İhtiyaç sahibi hem treyleri, hem de çekiciyi aynı noktada bulacak. Finans hizmetini de aynı yerden alıyor olması, müşteriye büyük katkı sağlayacaktır. Bu işbirliği ile iki firmanın müşterileri de çok daha hızlı hizmet alacaktır. Doğru bir yapı kurulmuştur.

TIRSAN'ın yeni üretimi frigo treylerin ilk teslimatı Diyarbakır'da Habur Lojistik ve Kocapınar Trans'ın sahibi Hacı Sarıyıldız'a yapıldı.

Selçuk ONUR - DİYARBAKIR / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.